Kerékpáros Biztosítás - Kinek és miért érdemes? Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/09/09
Nem is olyan régóta egyre többször lehet hallani ezt a fogalmat: Kerékpáros Biztosítás . Számos kérdés felmerül ennek hallatára, ezért úgy döntöttünk utánajárunk a részleteknek. Kóbor Editet, a Száguldó Virágok Se csapattagját kérdeztük, aki már megkötötte saját kerékpáros biztosítását.
Hirdetés

Mióta lehet kerékpár biztosítást kötni?

Úgy tudom, idén május óta lehet biztosítást kötni, személy szerint akkor kötöttem a Velohelp Vitál Plusz -t. Tudtommal Magyarországon ez az egyetlen speciális, kerékpáros balesetbiztosítás.

 

Kinek és miért érdemes megkötni?

Mindenkinek érdemes megkötnie aki kerékpárral közlekedik. Itt arra gondolok, hogy ha netán munkába jár bringával a városon keresztül, szinte folyamatosan veszélynek van kitéve. Személyes tapasztalat, mert ha tehetem én is kerékpárral járok, és nincs olyan nap, hogy ne kerülnék balesetveszélyes helyzetbe. Az autósok nem figyelnek ránk, és hiába tekersz óvatosan, bármikor megtörténhet a baj. Aki a szabadidejében teker erdőben, terepen az sem veszélytelen, így szintén ajánlatos a biztosítás.

 

Van-e több fajtája? Lehet-e folyamatos biztosítást kötni, vagy elegendő-e csak egy-egy alkalomra, túrára?

Három csomagból lehet választani, melyek különböző értékhatárig vállalnak fedezetet baleset esetén. A biztosítás pontosan egy évig érvényes, akkor ismételten meg kell kötni.

 

Csak belföldön, vagy külföldön is érvényes-e?

Csak Magyarországra érvényes.

 

Európában (vagy azon kívül) van-e már példa kerékpár biztosításra és ha van, milyen vélemény alakult ki róla?

Nem tudok külföldön speciális kerékpár biztosításról, de ez csak az én tájékozatlanságomnak tudható be. De az igazság az, hogy őszintén meglepődnék ha nem lenne.

 

Számít az, hogy milyen kerékpárom van (bmx, városi, mountainbike, fekvőbringa), illetve hogy mire és hol (milyen terepen) használom?

Bármilyen kerékpárra érvényes ami megfelel a kresz szabályainak. Itt arra gondolok, hogy pl. legyen rajta fék, sötétben világítás, stb.

 

A kerékpáron kívül más sporteszközre is vonatkozik-e?

Nem! Csak kerékpárral történt balesetre vonatkozik, mivel ez egy kerékpáros biztosítás.

 

Mit és milyen értékhatárig fedez a biztosítás?

Ha a kerékpár is megsérül a balesetben, akkor biztosítási csomagtól függően, 10 000-50 000.- ig téríti a javítást vagy a cserélendő alkatrész költségét, a poggyászt 20 000.-50 000.- Ft között téríti. Orvosi költségeket is térít 50 000.- 250 000.-Ft között, többek közt csonttörésre is kapunk pénzt. Gipszből is választhatunk a hagyományos helyett egy könnyített műanyagot aminek plusz költségét a biztosító téríti.

Amit még megemlítenék az a felelősség biztosítás ami 300 ezer Ft-tól 10 millió -Ft-ig terjedően vállalja át az általunk okozott kárt. Teszem azt, a bringás hibájából sérül meg egy autó.

 

Első sorban a saját kerékpárt ért károkat, vagy az általunk, mások értéktárgyában okozott károkat téríti-e meg a biztosító?

Erre szolgál a korábban említett felelősségbiztosítás, adott esetben jogi segítséggel és szakértői háttérrel.

 

Ha szeretnél még többet megtudni a kerékpáros biztosításról, vagy akár már most megkötnéd, kattints ide!

Köss biztosítást a 24 órás non-stop mountainbike váltóversenyre!
Hirdetés