Képeken az UnderworldKupa helyszíne Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/01/29
Az Underworld Kupa versenyt szervező Fülöp Miklóst, a Merkapt SE elnökét kérdeztük a földalatti MountainBike verseny részleteiről.  
Hirdetés
Fülöp Miklós Az idei év egyik legígéretesebb és legnagyobb figyelemmel kísért rendezvénye lesz az Underworld Kupa! Hogy haladtok ez előkészületekkel? A 2009-es év őszétől foglalkozunk tevékenyen az Underworld Kupával . Nagyon fontos volt, hogy a rendezvény híre minél többekhez eljusson. Azt gondolom, hogy ez sikerült, amit a rengeteg visszajelzés és a felfokozott érdeklődés is jelez.
 
Ha jól gondolom az általatok elkészített 2010-es mountain bike naptár is ezt a célt szolgálta. Így van. Ez is egy átgondolt lépés volt, ahol egy valóban izgalmas képekkel teli naptár ban a hazai versenyek – köztük kiemelten a saját rendezvényeink – megfelelő figyelmet kaphassanak. Természetesen, a lehetséges támogatók figyelmét is próbáltuk felkelteni, jelezve, hogy itt egy jól felépített, átfogott koncepcióval rendelkező eseményről van szó, ami unikum tud lenni.
Mitől lesz más az Underworld Kupa, mint a többi verseny? Nos, ezt szerencsére sokáig lehetne sorolni. Kiemelendő, hogy itt nem csupán egy versenyről van szó. Az, hogy Budapest belterületén – kőbányán -, tömegközlekedéssel könnyedén megközelíthető helyszínen kerül megrendezésre az Underworld Kupa nagyon nagy lehetőséget kínál arra, hogy a mountain bike sportágat szélesebb közönségnek is bemutassuk . Többek között ez is a célunk, hogy komoly nézői létszámot vonzzunk a helyszínre . Többek között ezt hivatott alátámasztani a versenyt kísérő bike expo -nak nevezett kiállítás, ahol a kerékpár sportban jelenlévő cégek - vásárlási lehetőséggel összekötve - mutathatják be termékeiket. Emellett fontos lenne, hogy a hegyikerékpározás iránt érdeklődők információkat kaphassanak és eljuthassanak a csapatokhoz, bekerülhessenek a körforgásba. Ez irányba is tervezünk lépéseket, ezért is kértük a Magyar MTB Szövetség támogatását.  
 
Be mersz menni?
 
Ejtsünk szót a földalatti szakaszról is, hiszen mindenki erre kíváncsi. Kőbánya, főként a sörgyár alatti 20 km hosszúságban elterülő járatrendszerről beszélünk, amelynek egy része a Merkapt Maraton Sportközpont alatt húzódik. A sporttelep felől - a földszint alatt 10 méterrel - két bejáratunk is van itt fognak be és kihajtani versenyzők. A pince változó belmagasságú, átlagban 2-2,5 méter magas, a járatok szélessége 3 és 8 méter között változik. Sok legenda és titok övezi ezt a területet, állítólag a II. világháborúban a németek Messerschmidt harci repülőket szereltek össze a nagyszerű rejtekhelyen.
 
Pince
 
Mikortól lehet nevezni a versenyre? Kb. egy hónap múlva, azaz február végén indítjuk a nevezést. Úgy látjuk, hogy az egyébként limitált indulói létszámot, ami futamonként 60 főt jelent ( összesen 240 induló ) nem lesz gond feltölteni, hiszen nagyon nagy az érdeklődés, hiszen senki sem szeretne kimaradni egy ilyen nagyszerű buliból. A nevezés kezdetéről az Underworld Kupa honlapján a hírlevélre feliratkozókat és a Mozgásvilág.hu olvasóit fogjuk elsőként értesíteni.
 
Pince
 
Köszönjük a beszélgetést, mi ott leszünk! Az Underworld Kupáról és a kiállítói regisztrációról további információk a www.underworldkupa.hu  oldalon találhatók.
Hirdetés