Kaskala-e vagy? Hír

BringaVideó - Debreczeni Attila;http://www.bringavideo.hu
2010/05/07
Értelmező kéziszótár bringás szlenghez!
Hirdetés
A bringázásban nem csak az a jó, hogy ha biciklizik az ember akkor jól érzi magát a bőrében hanem az is, hogy egy olyan csapathoz tartozhatsz akik olyan nyelven beszélnek amit csak ők értenek. Erre egy pár példa egy pár szó amit csak az országút lovagjai értenek:
 
Kaskala
A kaskala az a bringás aki jobbra néz és balra megy . Aki ön- és közveszélyes . A kaskaláknak 2 fajtája van. Az egyik az aki tudja magáról, hogy fejlődni kell és próbál is, a másik fajta az aki meg van győződve róla, hogy ő Lance Armstrong és Alberto Contador egyben és a vak ló bátorságával megy jobbra balra a mezőnyben. (Mezőny=Országúti versenyeken a bringások halmaza). Ha valaki beszól neki, hogy óvatosabban, akkor nem érti mire föl ez a nagy kiabálás, miközben épp valakinek az életét oltotta ki.
 
Kaskala
 
Ismertető jelei: Sárga vagy rózsaszín trikóban bringázik jelezve, hogy ő Tour de France és a Giro'D Italia bajnoka is lehetne. Általában nagy üresség van mögötte, senki nem mer mögé állni mert félnek tőle. Az egyenes haladás számára nem elképzelhetető egy bringa nyergében.
A kaskala melléknév igeként is elterjedt úgy mint, kaskalázik .
Példa mondat: A szombati edzésen Döme akorát kaskalázott, hogy fölborította az egész szekszárdi sort. Lefordítva: A szombati edzésen a Döme becenevű bringás tömegbukást okozott bénázásával a szekszárdi bringások edzésen.
 
Lósz
A "lósz" egyszerűen ritmusváltást jelent.
Példa mondat: Kisember szét lószolta az egész mezőnyt a szombati versenyen de aztán jött a kalapácsos ember és leütötte. Lefordítva: Kisember becenevű bringás a szombati versenyen rengetegszer próbált meg ritmust váltani ami a többi bringásnak nagyon rosszul esett, de aztán belefáradt ebbe. ( A kalapácsos ember meg általában azokat szokta leütni akik fölöslegesen túl sokat lószolnak. A bringa sportban a legnagyobb hatalma a kalapácsos embernek van, aki ha leüt nincs vissza út).
 
Saját zsírján megy
A saját zsírján megy kifejezés azt jelenti, hogy minden szélárnyék nélkül saját erőből hajtja a bringáját a biciklis.
Példa mondat: Leszakadtam a többiekről az erdőkertesi emelkedőn, utána saját zsíromon kellett mennem. Lefordítva: A mondat elmesélője nem bírta egy emelkedőn tartania a tempót a többiekkel, és ezért onnantól kezdve minden szélárnyék nélkül egyedül kellett hajtania hazáig.
 
Nagy tányér kónusz
Nagytányér kónusz kifejezés azt a cselekvést jelöli amikor valaki a bringájának a váltóját úgy állítja be, hogy elől a legnagyobb hátul a legkisebb lánckeréken legyen a kerékpár lánca.
Példa mondat: Csoze Kömpöcnél nagytányér kónuszra váltott, kiállt és úgy belószolt, hogy esélyünk se volt rajta maradni. Lefordítva: Csoze becenevű bringás Kömpöc nevezetű településnél elől felváltott a legnyagobb lánctányérra, hátul meg lerakta a legkisebbre, ezután ritmust váltott és a vele bringázók nem tudták tartani a tempóját.
 
Merülj bele még jobban a kerékpározásba , lepődj meg a saját teljesítményeden a Győzd le Önmagad sorozattal!
Győzd le Önmagad I. rész Győzd le Önmagad II. rész - Bringás edzésterv nem csak fanatikusoknak!
Hirdetés