Kalandtúra két keréken - K3 Hír

K3-VDO Kalandtúra Kétkeréken
2012/04/02
Egyénileg, vagy csapatban, sprint, vagy túlélő kategóriában is lehet idén már indulni. Nem a gyorsaság, a stratégia fontos...
Hirdetés

A Kárpátok Vándorai Természetjáró Egyesület idén tavasszal is felkerekedik és megrendezi a „IV. VDO Kalandtúra Két Keréken” tájékozódási bringás versenyt a Karancs-Medves tájegység legszebb állomásaira csábít minden kitartó biciklis túrázót! Hogy mi is ez a kalandtúra, arról tavaly már részletesen kifaggattuk Varga Máté főszervezőt ( klikk ide ), ezúttal az idei újdonságokról faggatjuk.

 



 

Idén hol és mikor lesz megrendezve a K3? Május 5-én, egy szombati napon lesz a nagy nap, régióként a magyar palóc kultúra egyik központját a Karancs-Medves hegységet szemeltük ki, bázisként pedig Somoskőújfalu hangulatos vidékét.

 

Van valami visszajelzésetek a korábbi versenyekről? Milyenek a tapasztalatok? Mi úgy gondoljuk, hogy sikerült valami újat becsempésznünk a hazai bringás életbe. A versenyzők visszajelzései is pozitívak voltak az elmúlt versenyekről, így szerintünk van létjogosultsága a rendezvény folytatásának. Reméljük a K3 még szélesebb körben ismertté válik, így meghatározó ütközéspontja lehet a magyar amatőr kerékpárosoknak.

   



 

Ki tudnál emelni valami különleges dolgot az idei K3-ból? Sokan érdeklődtek korábban, hogy lehet-e egyéniben indulni. Idén először már egyéni és csapat kategóriában is startolhatnak a bicajosok. E két kategórián belül az indulók választhatnak, hogy sprint- vagy túlélő távon szeretnének-e indulni. Így összesen négy kategória lesz jelen az idei K3-on. Természetesen kategóriáként külön díjazzuk a nyerteseket. 

 

Mi a különbség a sprint és a túlélő kategóriák között? A sprint kategória egy rövidebb verseny, 6 órás, szemben a túlélővel, ami 12 óra. Viszont nem csak ebben van különbség: a sprint távon sem a csapatoknak sem pedig az egyéni indulóknak nem kell megoldania feladatokat az őrzött pontokon, így gyorsabban tovább tudnak tekerni. Azaz a sprintnél inkább a biciklizésre próbáljuk helyezni a hangsúlyt. Viszont mindkét kategória alapvetően tájékozódási verseny , tehát mindenkinek kell egy kicsit térképészkednie is.

 



 

Kik a célcsoportok, alapvetően kiknek tudnád ajánlani a részvételt? Mivel mind a sprint mind pedig a túlélő kategóriában is indítunk egyéni versenyzőket és csapatokat, ezért szinte minden korosztálynak és kvalitású bringásnak ajánlható. A kihívást mindenki maga határozza meg, attól függően milyen kategóriában indul és mennyit szeretne tekerni, hiszen az, hogy hány pontot keres fel a résztvevő, csak rajta múlik. A terep és a szervezők csak segítséget adnak ehhez. 

Azonban, mint korábban is említettem, szeretnénk, ha az esemény nem csupán egy verseny lenne a naptárunkba, de közösségformáló programmá is válna. A célunk, hogy mindenki jól érezze magát, aki eljön. Ennek érdekében, lehetőség van a verseny előestéjén is már eljönni Somoskőújfalura, illetve a verseny utáni estére is maradni és csak vasárnap este hazaindulni. Azaz a K3 akár egy teljes hétvégi program is lehet. Szállást a rendezők is biztosítanak, de aki panzióra vágyik annak is megvan a lehetősége megpihenni a bázistól nem messze. Aki eljön a Karancsba az előestén azt vetítés és bicikli szerviz fogja várni lelkes szervező gárdával, majd másnap a „futamot” követően bográcsvacsora, vasárnap reggeli is segíti a teljes értékű lazítást. 

 

Lesz valami díjazás a verseny legjobbjainak?  A nyertes versenyzők értékes VDO-s nyeremények leendő gazdái lehetnek. 

 

Hogyan történik a nevezés a versenyre? Milyen dátumot kell szem előtt tartania azoknak, akik kedvet kaptak hozzá?  Nevezni csak előzetesen lehet egy nevezési lap kitöltésével, amit az esemény hivatalos honlapján keresztül lehet elérni. A nevezés két héttel a verseny előtt, tehát április 22 -ével lezárul. Szóval, aki szeretne jönni, az nevezzen minél előbb!

A nevezés pontos információit az esemény hivatalos honlapján a www.k3-vdo.hu oldalon lehet megtalálni. 

 

Végül zárszóként és kedvcsinálóként mit üzennél a bringásoknak? Ha szeretnétek egy újfajta a mainstream bringás versenyektől egy kicsit más rendezvényen részt venni, ahol nem csak az számít, hogy kinek milyen bringája van és milyen gyorsan tud végigmenni a pályán, hanem a stratégiának és taktikának éppúgy nagy jelentősége van, akkor a K3-at nektek találták ki. Ha eljöttök, reméljük sok új tapasztalattal és nem utolsó sorban élménnyel fogtok gazdagodni, hiszen a kalandvágyó bringásokat idén is gyönyörű táj, technikás pálya, és lelkes szervezőgárda fogja várni. 

Ahogy mondani szokás, aki volt már, az azért, aki még nem volt, az pedig azért jöjjön el, és tapasztalja meg a K3 élményét! Kalandra fel!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés