Jubileumok és elnyújtott szezon - Top Maraton 2011 Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2011/02/14
Kétezer-tizenegyben hetedik esztendejét kezdi a Top Maraton hegyikerékpárverseny-sorozat .
Hirdetés
Kétezer-tizenegyben hetedik esztendejét kezdi a Top Maraton hegyikerékpárverseny-sorozat . A naptárban idén is négy állomás szerepel, melyek – szeptemberi – végeztével összetettet is hirdetnek a szervezők. 2011 a jubileumok és fesztiválok éve lesz. Három verseny a Magyar Kupasorozat részét képezi, egy a magyar bajnokságnak ad otthont.
 
A 2005-ben indult Top Maraton sorozat idei első – sorrendben 25. – futama Tarnai Csaba főszervezésében – új névadóval – a Specialized Maraton Szilvásvárad . A tizedik alkalommal kiírt – az ország leghosszabb egynapos – maratonra egy nagyszabású, kétnapos outdoor fesztivál keretében, május 29-én kerül sor. A következő állomás a 12. Intersport Duna Maraton , mely szintén többnapos fesztivál alkalmával, július 3-ai dátummal került a versenynaptárba; Visegrádon előző nap tereptriatlon Európa-bajnokságra is sor kerül. A Harangvölgyi András által szervezendő pilisi etap alkalmával egyúttal a maraton szakág magyar bajnokait is díjazzák. A top maratonos fesztiválok az Egeres-völgyi Sport Fesztivállal folytatódnak, melynek fő eseménye az augusztus 7-ei Bükk Maraton lesz, felsőtárkányi központtal. Nagy Ádám és csapata a tizenegyedik maratonjuk kísérőrendezvényei közt, újításként kieséses rendszerű olimpiai krossz viadalt is beilleszt a programok közé.
 
- A hazai montain bike versenynaptár torlódása miatt az idei Mátra Maratont az eredetileg tervezetthez képest két héttel később, szeptember 11-én szeretnénk megrendezni. Azt gondoljuk, hogy ezzel egyrészt meg tudjuk nyújtani a maraton szezont, másrészt az iskola beindulása után könnyebben és többen tudnak részt venni a versenyünkön. Egyeztetések zajlanak az erdészettel és a zöldhatósággal, és remélhetőleg február végéig be tudjuk jelenteni a végleges időpontot. Mivel még nyolc hónap van hátra a tervezett dátumig, bízom abban, hogy ez a módosítás nem érinti hátrányosan azokat, akik már beneveztek a Top Maraton sorozatra – mondta Eisenkrammer Károly, az idén szintén tizedik jubileumát ünneplő, Gyöngyös-Sástóról rajtoló Mátra Maraton főszervezője.
81333-topmaraton2011.jpg
A Top Maraton eseményeknek alkalmankét – a rövid-, közép- és hosszútávon –, mintegy másfélezer nevezője, a kiegészítő rendezvényekkel együtt több ezer résztvevője van. A 2010-es szériát az elitek közt Blazsó Márton és Dósa Eszter nyerte, a szakág bajnoki címvédői Dósa és Parti András.
 
A Top Maraton sorozat négy futamára együttesen, kedvezményesen, február 28-ig lehet nevezni a www.topmaraton.hu honlapon.
A Top Maraton sorozat eseményei 2011-ben: - május 29., X. Specialized Maraton Szilvásvárad , - július 03., XII. Intersport Duna Maraton , - augusztus 07., XI. Bükk Maraton , - szeptember 11., X. Mátra Maraton ,
Hirdetés