Jövőre is Elimina Tour? Hír

SVSKFT
2013/09/30
Lezárult az idei Elimina Tour sorozat, de jövőre folytatódik
Hirdetés

Juhász Zsolt (Waberer’s Areus Cube MTB Team) győzelmével zárult tegnap az Elimina Tour idei utolsó fordulója, a T-Systems Budapest Nagydíj. Zsoltnak a döntőben hatalmas küzdelemben sikerült maga mögé utasítania a világbajnoki ezüstérmes Miha Halzert (Energija Team), magyar bajnok csapattársát, Csielka Márkot (Waberer’s Areus Cube MTB Team) valamint a szlovének másik döntősét, Urban Ferencakot (Calcit Bike Team).

Gyönyörű őszi idő fogadta a versenyzőket és azokat, akik kilátogattak a Gesztenyés kertbe szombaton a T-Systems Budapest Nagydíjra. Közel 900m hosszú pálya, néhány akadály és gyöngykavics nehezítette meg a profik és amatőr nevezők dolgát. A külföldi versenyzők közül ezúttal is számítani lehetett a szlovének túlerejére, de a belgák, Wouter Cleppe (RAM Bikes) és Jans Schuermans (Versluys Pro Mountainbike Team) személyében is igen gyorsnak bizonyultak az időmérő futamok során. A nemrégiben komoly sérülést szenvedő Miha Halzer, csak a 16. helyen kvalifikálta magát a negyeddöntők futamaiba, mivel bukott a pálya első szakaszán. Sokan megijedtek, hogy az utóbbi időben balszerencsés szlovén ezzel befejezte versenyét, de Halzer klasszisát ismét bizonyítva, beverekedte magát a döntőbe. Itt az addig hibátlan teljesítményt és remek formát mutató Waberer’s fiúkkal, valamint szlovén honfitársával került össze. A Waberer’s Areus Cube versenyzőinek taktikája tökéletesen bevált a döntőben, az Elimina Tour történelmében először sikerül legyőzni Halzert.

„A döntőbe kerülve tudtuk Márkkal, hogy mindenképpen össze kell dolgoznunk, ha le akarjuk győzni Halzert, aki sérülései ellenére, ismét bomba formában érkezett Budapestre. Márk az elején próbálta kissé feltartani őt, amíg én megléptem és próbáltam minél nagyobb előnyt szerezni, hogy a végén már ne legyen esélye visszaelőzni. Szerencsére bevált, jött is a végén, de maradt annyi előnyöm, hogy már nem tudott megelőzni. Márk bejött harmadiknak, nagyon gratula neki! Boldog vagyok, mindig jó győzelemmel befejezni egy szezont, főleg amikor egy világklasszist sikerül magam mögé utasítani.” – mondta Juhász Zsolt első Elimina Tour győzelme után.

Volt egy kisebb balesetem a versenyt megelőzően, ami miatt sajnos ki kellett hagynom a világbajnokságot, de szerencsére sikerült teljesen felépülnöm. Igen intenzív edzéseket végeztem az elmúlt pár hétben, hogy jó formában tudjak rajthoz állni Budapesten. Sajnos az időmérőm nem sikerült valami jól, elnéztem egy kanyart és kicsúszott alólam a bringa. Mindent megtettem, hogy bekerüljek a döntőbe, mert éreztem, hogy ennek ellenére ismét van keresni valóm. Ezúttal azonban sajnos nem sikerült nyernem, gratulálok a magyar srácoknak, nagyon erősek voltak! Nagyon pozitívan csalódtam bennük, rengeteget erősödtek mióta legutóbb Magyarországon jártam volna, ezt Zsolt elsősége is jelzi! Nagyon örülök, hogy egyre színvonalasabbá teszik a versenyeket! Szeretném kiemelni a szervezők munkáját is, ismét egy gyönyörű pályán rendeztek, világ kupa színvonalú versenyt. Bár még csak most lett vége, már most alig várom, hogy ismét rajthoz álljak Elimina Tour fordulón. – nyilatkozta Miha Halzer a döntő futam után.

A Gesztenyés kertben megrendezett verseny VIP fogadásán olyan neves vendégek is tiszteletét tették, mint Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója, vagy Kiss Norbert, ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő, Nagykanizsa polgármestere, akik a Fidesz kerékpáros frakciójának gyűlése után kerekeztek át a verseny helyszínére és tekintették meg a T-Systems Budapest Nagydíj döntő futamát, majd adták át a győzteseknek járó érmeket.

Kérdésünkre miszerint várható-e jövőre Elimina Tour forduló, a szervezők egyelőre annyit árultak el; „Már most aktív tárgyalásokat folytatunk városokkal, Elimina Tour futam versenyrendezéssel kapcsolatban. Bizakodóak vagyunk a jövőre nézve.”

Hirdetés