Jövő hétvégén újdonságokkal jubilál a Mátra Maraton Hír

Vasvári Press
2011/08/19
Az augusztus 28-ai maratont a BikeFun Gyermekfutamok előzik meg 27-én. A viadal több újdonsággal is szolgál.
Hirdetés
Augusztus utolsó hétvégéjén rendezi a Vuelta Sportiroda a jubileumi, tizedik Mátra Maratont. A három távra meghirdetett viadal az idei Top Maraton Mountain Bike sorozat negyedik, egyben utolsó állomása.
A rendezvény központja marad a korábban megszokott Gyöngyös-Sástón található Oxygén Adrenalin Park. A maratont a szervezők 87, 56 és 29 kilométerre írták ki. A jubileumi verseny kilenc mátrai települést érint, köztük a legmagasabban fekvő Mátraszentimrét. Az idei esemény több újdonságot hordoz magában.
„ Maradnak aszfaltos szakaszok, de igen technikás pályát sikerül kijelölnünk. A nyomvonalban van némi változtatás az előző esztendőkhöz képest. A nemzetközi szövetség szabálya alapján a pálya nem keresztezheti önmagát, így nem a megszokott módon fentről, lejtő után érkeznek be a versenyzők, hanem Mátrafüred felől, az utolsó kilométeren emelkedő után futnak be. A közép és hosszútáv a kékesi hurokból sem fog visszaérkezni a rajt-cél területére. A BikeFun Gyermekfutamokat zárt pályán rendezzük, ezzel is nagy hangsúlyt fektetve a biztonságra, itt 14 éves korig várjuk a gyermekeket, a futamokra szombaton délután négy órától kerül majd sor. Idén a korábbiaknál nagyobb szervezőgárdával dolgozunk, a különböző feladatokban, többek közt a biztosításban is, összesen mintegy 130-an vesznek részt. További újdonság, hogy idén mindkét mátrai csúcsot érinti a mezőny: a kékestetői követ és a galyatetői kilátót egyaránt. A verseny előtti szombaton lehet még nevezni!” – fogalmazott Vinczeffy Zsolt versenyigazgató.
Hirdetés