Az utolsó nyári hétvégén 1300 nevezővel jubilált a Mátra Maraton Hír

Vasvári Press
2011/08/29
250 kg banán, 3000 liter víz, 200 kg dinnye, 150 kg nápolyi és 20 kg körte fogyott
Hirdetés
Vasárnap 1282 nevezővel rendezte a Vuelta Sportiroda a Footstrong csapatával közösen a jubileumi, tizedik Mátra Maratont . A Top Maraton negyedik, utolsó, egyben a Magyar Kupasorozat záró állomásán a felnőtt férfiaknál magabiztos győzelmet aratott Buruczki Szilárd (Kőbánya TC), a kategória női mezőnyében Michelberger Szilvia (Fillari Team Budaörs), bizonyult a legjobbnak. Abszolútban Buruczki és Cseh Veronika (KTM-Erste Leasing) volt a legjobb.
 

81818-IMG_0152.JPG

  A versenyzők 87, 56 és 29 kilométeren indulhattak; Eisenkrammer Károly főszervező és csapata összesen 28 kategóriát díjazott. A kerekeseknek fel kellett tekerniük Magyarország két legmagasabb hegyére: a Kékesre és Galyatetőre.
  „ Idén 18 perccel gyorsabbat mentem, mint tavaly, a pálya gyors, poros és technikás volt. Holnap a svájci világbajnokságra utazunk, ahol szeretnék pontszerzőként, az első hatvanban végezni. Ezután még török verseny szerepel a programomban, Magyarországon szeptember 18-án, a veszprémi McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíjon állok rajthoz, szintén az olimpiai számban. Idén az olimpiai pontszerző versenyeket részesítettem előnyben a Top Maratonokkal szemben; a Dunán azért begyűjtöttem a magyar bajnoki mezt, a Mátrában pedig abban tudtam nyerni ” – mondta a több mint húszperces előnnyel célba érkező Buruczki Szilárd .
 
81818-IMG_4825.JPG
 
„Az elején már folyadékhiánnyal szenvedtem a nagy hőségben, kihajtottam magam, a lábam is begörcsölt. Izgalmas, technikás pályavezetés, érthető kijelölés és megfelelő számú frissítőállomás jellemezte a szervezést. A mai győzelmemhez az is hozzájárult, hogy vetélytársaim, Dósa Eszter és Módos Gabriella Törökországban versenyzett, innen drukkolok nekik!” – nyilatkozta Michelberger Szilvia .
  Hosszú távon 8, középtávon 5, röviden pedig 2 frissítőállomást építettek ki a szervezők, melyeken összesen 250 kg banán, 3000 liter víz, 200 kg dinnye, 150 kg nápolyi és 20 kg körte fogyott. A Mozgásvilág.hu és a Bringáspár ingyenes kerékpár szervizében több tucat kerékpáros állította versenykészre a kerékpárját.
A verseny lebonyolításában mintegy 150-en működtek közre. A maraton központját a Gyöngyös-Sástón található Oxygén Adrenalin Park biztosította. Az útvonal biztosítása során a szervezők kiemelten figyeltek a biztonságra, összesen 600 darab pályakijelölő táblát helyeztek ki. A Vuelta Sportiroda társszervezője és a rendezvény főtámogatója a Vinczeffy Zsolt fémjelezte Footstrong volt; Athén hegyikerékpáros olimpikonja ezúttal a versenyigazgatói tisztet látta el. A rajtnál Dr. Ördög István, Gyöngyös Város Oltatási és Kulturális Bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket.
 

81818-_VAN5591.jpg

  A szombati BikeFun gyermekversenyek alkalmával a 3 és 15 év közötti fiatalok lepték el a pályát; hat korosztály tizenkét kategóriájában, összesen 68-an álltak rajthoz.
  Top Maraton sorozat 4. állomás – X. Mátra Maraton, eredmények: Teljes eredménylista: Klikk ide!     Férfiak, hosszú táv (87 km): 1. Buruczki Szilárd (Kőbánya TC), 3:31:39 2. Pintér Tamás (Cube Csömör), 3:53:55 3. Szalay Péter (X2S-Kona Team), 3:54:57   Nők, középtáv (56 km): 1. Michelberger Szilvia (Fillari Team Budaörs), 2:53:01 2. Rozsnyai Mariann (Meditech SC), 2:56:06 3. Balázs Beáta (Bringabanda SC), 3:02:16  Az abszolút kategóriában Cseh Veronika (KTM-Erste Leasing) szerezte meg a győzelmet, 2:44:46-os idővel.   További felnőtt győztesek: Szentes Norbert Tibor (román) középtáv, Béla Attila (LTV Merida Racing) és Kiss Marina (Tatanka Racing Team) rövidtáv.
Hirdetés