Isaszegi hadjárat kerékpárral Hír

Vasvári Press
2011/04/11
Több, mint százötven kerekes emlékezett az isaszegi csata emlékművénél
Hirdetés
Kőbánya-Isaszeg-Kőbánya útvonalon rendezték hétvégén az 1849. április 6 -i csata emlékére kiírt kerékpáros emléktúrát. A Kőbányai Torna Club (KTC) által szervezett eseményen több mint másfélszázan ültek kerékpárra; az isaszegi emlékműnél a korábbi ötletgazda, Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere is koszorút helyezett el.
 

81445-kobanyaisaszeg1.JPG

  A 60 kilométeres túrán – több kőbányai képviselő mellett – családok, fiatalok, idősek közösen vettek részt; a biztonságra a rendőrség mellett az Útvonal-biztosítás Motoros Egyesület és a Kőbányai Wolf Polgárőrség vigyázott.
A hagyományos isaszegi emléktúra ötlete a ma kőbányai polgármesterként, korábban iskolaigazgatóként tevékenykedő Kovács Róbert személyéhez kötődik; a Kőbányai TC idén második alkalommal vállalta a szervezést. A csata emlékművénél történelmi visszatekintést hallhattak a résztvevők, feltöltődhettek az ott kialakított frissítőállomáson. Az első 100 regisztráló fényvisszaverős ajándék hátizsákot kapott. 
 

81445-kobanyaisaszeg3.JPG

  - A túrával több célunk volt. Egyrészt szerettük volna elérni, hogy tavasszal minél többen kerékpárra üljenek, minél több családot megmozgassunk, népszerűsítve így a sportágat. Több, mint százötvenen eljöttek. Másrészt egy sportos kezdeményezés kapcsán kívántunk közel kerülni a tavaszi hadjárat egyik jelentős – a Görgey Artúr vezette magyar sereg győzelmével záródó csatával kapcsolatos – történelmi eseményéhez – összegzett Eisenkrammer Károly főszervező.
Hirdetés