Menü

2011.07.19.     Hozzászólás 0

ComPRess

Ingyenes kerékpárszerviz a bécsi strandokon

Augusztus 28-ig ingyenesen átvizsgálják a biciklivel a strandra érkező fürdővendégek kerékpárját Bécsben.

Egy akció keretében augusztus 28-ig ingyenesen átvizsgálják a biciklivel a strandra érkező fürdővendégek kerékpárját Bécsben. A kisebb hibákat egyből meg is javítják.

 

81710-Bicikli_Foto_Schaub-Walzer.jpg

 

A „Kerékpárral a strandra“ elnevezésű akciót a Bécsi Városháza indította azzal a céllal, hogy felhívja az emberek figyelmét a kerékpárra mint kényelmes nyári közlekedési eszközre. Az ingyenes kerékpárszerviz másik hozadéka a közlekedésbiztonsághoz való hozzájárulás.

Az akció keretében minden hétvégén más-más városi strandra települ ki az ingyenes kerékpárszerviz, ahol nemcsak átnézik a bicikliket, de a kisebb hibákat rögtön meg is javítják. Nagyobb problémák esetén a megfelelő javítóműhelybe irányítják a drótszamarak tulajdonosát.

 

81710-PID.jpg

 

A vendégeknek a szolgáltatás igénybevételéhez érkezéskor csupán le kell adniuk a bejáratnál a kerékpárjukat, a fürdőzés befejeztével pedig megszervizelve hazakerekezhetnek vele.

 

Itthonról egyelőre nem érkezett hasonló szenzáció, úgyhogy kénytelenek vagyunk először szervizelni, aztán strandolni. Szörnyű nekünk :)