Menü

2014.06.19.     Hozzászólás 0

Így bringáztok Ti...

Főleg montival és többnyire bukó nélkül, de egyre többen a hétköznapokban is tekernek...


Szezon előtt kifaggatuk az olvasóinkat kerékpáros szokásaikról és bár felmérésünk abszolút nem tekinthető reprezentatívnak, azért érdekes trendeket figyelhetünk meg.

Milyen gyakran?
Naponta nyeregbe pattan a megkérdezettek 36%-a, ami a tavalyi bevallásokhoz képest 6%-kal több és további 28% is többször teker hetente.

 

Milyen rendszeresen kerékpározol? Forrás: Mozgásvilág.hu

 

Mivel?
Mountainbike bringája van a legtöbb válaszolónak, a megkérdezettek 68%-a rendelkezik ilyen típusú kerékpárral. Városi cangát 39% birtokol, 20% a trekking és 19% az országúti kerékpárok aránya (itt nyilván lehetnek átfedések, ha valakinek több féle bringája is van). Monti és városi bringák terén 1-2% növekedés tapasztalható a tavalyi eredményekhez képest, míg az országútik száma stagnál.

 

Milyen kerékpárod van? Forrás: Mozgásvilág.hu 

 

Hol, hogyan?
Ha hihetünk a számoknak, tavaly óta jelentősen megnőtt a napi munkába járáshoz, közlekedéshez is bringát használók száma: 49%-ról 61%-ra!!! Kevesebben túráznak (72% helyett csak 69%), de ugyanilyen arányban nőtt a versenyen indulók száma (19%-ról 22%-ra).

Ide tartozik még az is, hogy idén a válaszadók fele választja üdülésként a kerékpártúrázást.

Hogyan tovább?
A jövő évi statisztikát előrevetítendő, megkérdeztük a további kerékpárvásárlási szándékot is. A monti ezen a téren is vezet, 45%-kal, városit 23%, trekkinget 20% és országúti kerékpárt 19% tervez beszerezni, még idén és majd' mindenki (90%) vásárol valamilyen kerékpáros kiegészítőt.

Biztonság?
A túrázók nagyobb arányban használnak fejvédőt, mint a közlekedő- vagy edző bringások, de minden esetben a megkérdezettek jóval több, mint a fele bukó nélkül bringázik.

 

Hordasz-e bukósisakot? Forrás: Mozgásvilág.hu

 

Olvass többet a témáról: kerékpározás

Ajánló