Hétvégén indul a Mountainbike Challenge Hír

Mountainbike Challenge
2012/04/25
A hétvégén nyári meleg és a Kürtős Kupa vár a Balatonnál!
Hirdetés

Április 29-én, vasárnap immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Keszthelyi-hegység egyik legszebb részén a gyenesdiási Kürtős kupa , mely egyben a TakarékPont Mountainbike Challenge sorozat 2012-es nyitó eseménye.

 

82320-kurtos_kupa_1.jpg

 

A gyenesdiási Kinizsi SK által rendezett viadal igen szép múltra tekint vissza, hiszen az első erőpróba a gyenesi Nagymezőn még a ’90-es évek közepén volt, akkor még Bozót Kupa néven egy keszthelyi egyesület szervezésében. Jelen formájában 2007 óta kerül lebonyolításra a rendezvény, amely többek között a rajtszám mellé járó kürtős kalácsról híresült el. Szintén a verseny történetéhez tartozik, hogy 2009 óta az esemény része a single speed futam is, ahol az egysebességesek mérhetik össze az erejüket.

A verseny három különböző távon kerül megrendezésre , amely során 2, 3 és 6 körös futamok közül választhatnak az indulni vágyó kerekesek. A single speed futam résztvevőire 6 kör vár.  Ezt egészíti ki egy egykörös gyermekverseny, amely külön pályán a résztvevő lurkók számára ingyenesen kerül lebonyolításra.

 

82320-kurtos_kupa_2.jpg

 

A pálya végig kiváló minőségű, murvás, köves erdei utakon vezet, ahol széles emelkedők és szűk ösvények teszik változatossá a kijelölt nyomvonalat. Egy kör hozzávetőlegesen  3300 méter hosszú és 180 méter szintemelkedést tartalmaz.

Az idei versenysorozat névadó szponzora, a TakarékPont , minden helyszínen felajánl a leggyorsabb 14 és 18 év közötti versenyzőnek különdíjként egy tetszőleges TakarékPont számlát 1 éves ingyenes számlavezetéssel és díjmentes TaPassz mini bankkártyával. „ A sport támogatására mindig komoly hangsúlyt fektettünk. Ezt a hagyományt folytatva támogatjuk idén a Mountainbike Challenge versenysorozatot, mely nemcsak remek lehetőség a terep kerékpározás szerelemeseinek, de egyben egy tartalmas program az egész család számára. A versenysorozat legkitartóbb résztvevőjének, aki a legtöbb eseményen rajthoz áll, szeretnénk egy CATEYE V2C DOUBLE WIRELESS pulzusmérős sebességmérőt, és egy TakarékPont számlát 1 éves ingyenes számlavezetéssel és ingyenes TaPassz kártyával különdíjként felajánlani ” – mondta Brezina Szabolcs, a TakarékPont ügyvezető igazgatója.

 

82320-kurtos_kupa_3.jpg

 

A TaPassz egy olyan mini bankkártya az érintésmentes technológiával rendelkező eszközök sorában, amelyet bármilyen használati tárgyra fel lehet ragasztani, és PIN kód használata nélkül fizethetjük vele az 5000 Ft alatti vásárlásokat a PayPassTM terminállal rendelkező üzletekben, gyorséttermekben, mozikban, illetve benzinkutakon.

 

82320-szintrajz.jpg

 

A TakarékPont Mountainbike Challenge nyitó eseményén érdemes a hosszú hétvége keretében részt venni, hiszen a környéken, Gyenesdiáson és Keszthelyen is számtalan szálláshely várja a vendégeket, ahol szívesen látják a bringásokat. Nem beszélve a hétvégére várható 28-29 fokos melegről és nyári időjárásról, amely eltöltésére a Balatonnál alkalmasabb helyet nem is lehet találni.

A Kürtős Kupára nevezni a verseny napján, a helyszínen 7.30 és 9.45 óra között nyílik lehetőség. A részvételi díj 2500 Ft. További információ itt!
Hirdetés