Hétszáz induló a 6. UNIQA Buda Maratonon Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/05/06
Huszonöt kategória, közel 700 hegyikerekese vágott neki a Hármashatár-hegyi repülőtérről a 6. UNIQA Buda Maratonnak. Az 5-6 ezer főt számláló családi majális alkalmával a gyermekek is tekerhettek.
Hirdetés

A közel 40 kilométeres versenyt a Sport felnőtt kategóriában az olimpiai tartalék Buruczki Szilárd (PCCC-Magellán-Adidas-Xion) nyerte, megelőzve Bogár Gábort (Bringavilág-Bornsport) és Szórádi Balázst (FTC). A nők között Simon Emese (KTM Erste-Klaus) bizonyult a legjobbnak Deli Anett (Bringavilág-Bornsport) és Fülöp Andrea (Bringavilág SC) előtt.

Az 5-6 ezer főt számláló családi majális alkalmával a gyermekek is tekerhettek. A legnagyobb örömükre, futamukat a pekingi olimpiára készülő Parti András (Trek Józsefhegyi SE) és – a közelmúltban – a sportág első világkupa-futam győzelmét elérő Benkó Barbara (LTV Merida Racing) vezette föl. A bringások 40-, 20- és 10 kilométeres távok közül választhattak. Az eseményen részt vett két olimpikon: Zsivótzky Attila atléta és a rajtot „ellövő” Kozmann György kenus…
 

6. Buda maraton


Buruczki Szilárd, győztes (Sport felnőtt férfi): „úgy 5-6 kilométer után, az első lefelében tudtam elmenni a többiektől, az előnyömet a verseny végéig tartani tudtam. Juhász Zsolti üldözött, de adtam neki pár percet, abszolútban ő lett a második. Változatos, élvezetes pályán, jó biztosítás mellett versenyezhettünk. Jól sikerült az idei felkészülésem, jó formában vagyok, de ehhez az is hozzá tartozik, hogy elkezdtem a sport mellett dolgozni, így nem volt módom túledzeni magam. A terveim szerint elindulok a T-Mobile Top Maraton sorozaton, a Magyar Kupa-futamokon mind a maraton, mind pedig az olimpiai számban. Idén újra szeretnék bajnoki címet nyerni, az olimpiai krossz világbajnokságon pedig minél jobban szerepelni. És hát olimpiai tartalék vagyok…”

 

Simon Emese, győztes (Sport felnőtt nő): „végig jó erőben éreztem magam, nem pihentem a versenyre, edzésként fogtam azt föl. Élveztem a pályát, a korábbi évekhez képest nagyon jól volt biztosítva, ha akartam, sem tudtam volna eltévedni. Élvezetes lefelék, kemény fölfelék jellemezték. Idén szeretnék az összes olimpiai krossz és maraton kupafutamon elindulni és minél többször dobogón végezni – na és jól menni a Salzkammergut Trophy-n, Ausztriában.”

 

Harangvölgyi András, főszervező: „az egyik legfiatalabb olimpiai sportág jól sikerült szezonnyitóján vehettek részt május elsején a bringások. Rövid, ugyanakkor nehéz és technikás pálya, fantasztikus hangulat, kicsik-nagyok, olimpikonok, közel 700 induló, na és ragyogó időjárás jellemezték a versenyt. A teljesen kezdők számára nagy élményt jelentett, hogy együtt rajtolhattak az élversenyzőkkel, a gyermekek számára pedig, hogy az olimpiára készülő Parti Andrissal és a világkupa-futamot a közelmúltban megnyerő Benkó Barbarával.”

 

 

Eredmények – Sport felnőtt kategória –, 6. UNIQA Buda Maraton

 

Férfiak:

1. Buruczki Szilárd (PCCC-Magellán-Adidas-Xion) ideje: 1:31:21,

2. Bogár Gábort (Bringavilág-Bornsport) 1:35:53,

3. Szórádi Balázst (FTC) 1:36:09.

 

Nők:

1. Simon Emese (KTM Erste-Klaus) ideje: 2:02:22,

2. Deli Anett (Bringavilág-Bornsport) 2:07:21,

3. Fülöp Andrea (Bringavilág SC) 2:19:56.

 

Hirdetés