Hegyikerékpár: Dél-Afrikai tesztverseny után jöhet hétvégén a világkupa Hír

Vasváripress
2012/03/13
„ Minden kezdet nehéz, tartja a mondás, de ez most különösen nehéz volt..." - Parti András
Hirdetés

Hétvégén Dél-Afrikában, C2-es kategóriájú versenyen állt rajthoz a magyar hegyikerékpáros válogatott. A pietermaritzburgi olimpiai-krossz viadal egyben tesztversenye volt az idei világkupa-sorozat első, hétvégi állomásának.

 

82216-F-nyk-p0357.jpg

 

Az elit férfiak között – a győztes svájci, Nino Schurter mögött – Parti András 31., Juhász Zsolt 47. (mindketten EuroOne-Waberer's Pro MTB Team), Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) 52. helyen fejezte be a versenyt . Az elit női futamot a francia Cécile Ravanel nyerte, Benkó Barbara (Focus MIG Team) a 14. helyen zárt ; a fiatal magyar bringás korosztályában, az U23-asok között a harmadik helyen ért célba .

A juniorok közt az elsőéves Meggyesi Bercel 10., Bányai Dominik 17 . lett (mindketten PCCC). A válogatott tagjai március 16. és 18. között Pietermaritzburgban, az idei első világkupán állnak rajthoz, ahol az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos világranglista-pontok gyűjtésére lesz lehetőség. A hétvégi versenyen a férfiak közt legjobb magyar helyezést szerző Parti András defektet kapott, így lett 31. „ Minden kezdet nehéz, tartja a mondás, de ez most különösen nehéz volt. Egy kő kemény világkupa pályáján kezdtünk, nagyon komoly mezőnnyel… Nem vagyok kimondottan elégedett, de „bemelegítésnek” jó volt a világkupára! ” – nyilatkozta pekingi olimpikonunk.

Olvasd el Parti András blogbejegyzését a versenyről! A versenyekről bővebben: www.mtbworldcupsa.co.za és www.kznmtb.co.za Fotó forrása: EuroOne-Waberer's Pro MTB Team
Hirdetés