Hegy nincs, szél van

tosport.hu
2014/09/23
Ezernél is több bringást mozgatott meg a Tour de Debrecen!
Hirdetés

Az autómentes hét alkalmából másodjára került megrendezésre a Tour de Debrecen elnevezésű kerékpáros rendezvény, amely rögtön a térség egyik legnagyobb bringás bulija lett.

120 és 55 km-es verseny feszültek egymásnak az országúti kerékpárosokat.
55 km-es túrán kalandoztak a túrázók a Hortobágyon és egy 12 km-es bringázáson lehetett bejárni Debrecent.

A legkisebbeknek a CUBE KisPróba gyerek kerékpáros verseny tette izgalmassá a napjukat.
Csepegő eső és a Nagyerdei Stadion fogadta a Tour de Debrecen résztvevőit vasárnap reggel. A délelőtti rajtokra már kisütött a nap is és mosolygós bringások százai várták a dudaszót.

 

 

Van egy verseny, ahol nincsenek hegyek, de helyette van szél, nem is akár milyen. Fúj oldalról, és fúj szemből is. Ezen a vasárnapon is volt. Nem is kicsi!

A 120 km-es SHIMANO Debrecen Maratonon a debreceni Róka Tibort (DKSI-KTM) nem állította meg a szél. A második elmenésben a Kilenclyukú hídig 3-an aztán 2-en, majd végén az utolsó 40km-en!!! egyedül haladt az időfutam specialista debreceni versenyző és a Nagyerdei Stadion előtt felállított célban győztesként emelhette az ég felé a kezét!

 

 

120km-es leggyorsabb hölgy Benczés Krisztina volt.
Az 55km-es CUBE Hortobágy Próbán Bartha Gergely (DKSI-FREERIDERZ) és Hajdú Anna (LEOPARD KLUB) voltak a leggyorsabbak.

A befutót követően követően indult útjára a 12km-es Best FM CUBE Debrecen Városkerülés, ahol a akkora volt a tömeg, hogy kígyózva ölelték körül a bringások a Nagyerdei Stadiont! A rendezvény fővédnöke dr. Papp László vezetésével tekerték körbe a várost az autómentes hét végén.
Nem is kérdés, hogy 2015-ben is az autómentes hét zárásaként: Tour de Debrecen

A versenyek eredményeit ide kattintva találod. Gratulálunk!

Hirdetés