Fighter's Bike - új verseny harcos bringásoknak

Fighter's Bike - új verseny harcos bringásoknak

Kakuk András
Kakuk András
2015/03/18
Ott egy palánk, tekerjünk át rajta!
Hirdetés

Az előbbi gondolat eddig csak Danny Macaskill fejében kelhetett életre, de májusban többen lesznek kénytelenek szembesülni a valósággal és megoldást találni az említett problémára.

A Felix Promotion, a Magyarországra 4 éve sikeresen bevezetett akadályfutó versenyek modelljét idén átülteti a kerékpárnyergekre. Május 9.-én Csillebércen, a Fighters\' Run idei első futóversenyével párhuzamosan meghirdetik a Fighter\'s Bike-ot is.

A futóversenyek saras, akadályküzdős érzésével eddig kizárólag a Cyclocross versenyeken találkozhattak a kerékpárosok, mivel ezek leginkább a leigazolt versenyzőket vonzzák, a tömegek egy teljesen új kihívással találkozhatnak.

A Felix Promotion számára ez az első kerékpáros verseny, ezért felkérték a magyar monti versenyek félhivatalos celebjét Schretter "Seti" Zsoltot a pálya kiépítésére. Seti 15 éve vesz részt tevékenyen a magyar mtb versenyek pályáinak menedzselésében (a Mozgásvilág.hu tesztnap nyomvonalát is ő felügyeli) így biztosak lehetünk benne, hogy teljesíthető de ló és lovasa számára egyaránt izgalmas akadályokkal találkozunk majd a csillebérci tábor területén.

Mi természetesen megpróbáltunk ennél több részletet kihúzni belőle.

Seti a pontos akadályokat nem árulta el, bármennyire is presszionáltuk, de sok fontos részletet megtudtunk. Külön pályát épít a gyerekek és az elite felnőtteknek számára is. A csapat és egyéni verseny ugyanazon a körön halad majd. A futókat és a bringásokat külön futamokban indítják, de a pálya nyomvonalában és az akadályokban lesz közös halmaz is.

A leküzdendő elemek közt találkozhatunk cipelőssel és áthaladóssal is

A leküzdendő elemek közt találkozhatunk cipelőssel és áthaladóssal is, azaz van hol nem ússzuk meg a leszállást és a bringa vállra vételét és lesz ami tekerve is teljesíthető lesz.

A cél, hogy humoros, megizzasztó de teljesíthető akadályokkal szórakoztassák a "részvevőket."
A szervezők konkrétan így nyilatkoztak:
" Mivel ez egy szórakoztató esemény, a cél nem feltétlenül a győzelem, hanem az élmény, a futáshoz hasonlóan a résztvevőknek itt is önmagukkal kell megküzdeniük a rövidebb, hosszabb távokon."

Szép feladat ez, ha figyelembe vesszük, hogy hatalmas különbségek lehetnek kerékpáros tudások között, ráadásul egyéni és csapat futamok is lesznek.

 

bike980.jpg Forrás: Paraferee-Mozgásvilág.hu
bike980.jpg Forrás: Paraferee-Mozgásvilág.hu
Kép forrása: Paraferee-Mozgásvilág.hu

Annyit sikerült még megtudnunk, hogy biztosan vizesek leszünk ha elvállaljuk az indulást! A 3,5 km-es körön 8-10 akadály várható így a megfelelő felszerelés kiválasztásakor érdemes figyelembe venni, hogy ide nem biztos, hogy a karbon kopogós MTB cipő lesz a megfelelő. Seti szerint bátran be lehet vállalni a stoplis rendszerű cipőket, de talán érdemes könnyűre állítani őket.

Az ígéret szerint az akadályok teljesítése nem fogja tönkre vágni a kerékpárt. Arra a kérdésre, hogy mosó és szerviz lesz-e a versenyen arra egyértelmű igent nem kaptunk, de azt ígérték a szervezők, hogy mindenképpen szeretnének a kerékpárosok kedvében járni, ezért sok mindent terveznek, aminek biztosan örülni fognak.

A terep adottságait figyelembe véve MTB bringával érdemes indulni, de hivatalos szabály nincs
erre vonatkozóan így aki igazi kihívásban szeretne részesülni, szívassa magát egy fixievel.

A verseny startjáig pedig van idő gyakorolni az első szaltót palánkon át:

 

 Nevezz most vagy érdeklődj további részletekért:

Hirdetés