Eurobike 2008 - Interjú Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/09/26
Az EuroBike 2008 kiállításon első kézből kerültek bemutatásra a Világ kerékpáros újdonságai. A BringaBoard csapata személyesen is ellátogatott a Friedrichshafen-i kerékpáros kiállításra, mi pedig jól kifaggattuk őket, sőt fotókat is kaptunk!
Hirdetés

Mozgásvilág: Volt-e az idei kiállításnak valami központi témája?

Bringaboard: Ha volt is valami ilyesmi mi nem igazán érzékeltük, minden volt aminek a biciklihez köze lehet  A-Z-ig .

 

Mozgásvilág: Látható-e a különbség a nyugat országok biciklis kultúrája és a mienk között? Ha igen mi a különbség oka?

Bringaboard: Különbség szerintem van, bár ez egy ilyen kiállításon nem annyira jön elő ,ami itt látható az inkább az anyagi hozzáállásuk. Sokkal többet hajlandóak áldozni erre a sportra még akkor is ha csak hobbi szinten űzik.

 



Mozgásvilág: Volt-e valami különlegesség a kiállításon, ami egyértelműen a látogatók többségének kedvencévé vált?

Bringaboard: Talán azok a bringák amik díjat nyertek, sajnos ezekről nincs foto, mert nem engedték  fotózni őket csak újságíróknak.  De azokat az újításokat amik ott megjelentek és irányadóak voltak ,máshol is láthatod (bordásszíjhajtás, agyváltók széleskörűbb használata, kardánhajtás karbon mint anyag sokrétűbb felhasználása)

 



Mozgásvilág: Mi tetszett neked a legjobban?

Bringaboard: Amiket most láttunk először élőben, bordásszíjhajtás fából készült alkatrészek(kormány, üléscső, sárvédő) a Truvatív Hammer Schmidt nevű agyváltós első hajtóműve, a Rohloff  14  sebességes agyváltója, illetve olyan bringák amik különösen igényesek és szépek voltak.

 



Mozgásvilág: Az alábbi képeken az additive-bikes egy különleges masinája látható. A képekből nem derül ki mi a lényeg? El tudod mesélni nekünk?

Bringaboard: Az igazából egy relatív nagy tároló doboz, ami azért érdekes ,mert tudsz nagyobb csomagot szállítani csomagtartó nélkül, nem lóg ki oldalra  és a bicikli súlypontját sem változtatja meg, továbbá esésnél is biztonságosabb a csomagnak (pl: laptop).

 



 

Mozgásvilág: Árakat lehet-e tudni? Pl. a chopperre hajazó egyedi darab mennyibe kerülhet?

Bringaboard: A képen látható darab a felbecsülhetetlen kategória, de egyébként sem voltak árak ,illetve nagyon ritkán, mivel ez egy kiállítás, itt nem lehetett vásárolni.

 



 

Mozgásvilág: A képeken felfedeztünk elektromos bringákat! Mennyire észlelhető ezeknek az elterjedése?

Bringaboard: Szerintem ez a piac inkább a környezettudatos gazdag nyugat-európaiakat érinti, illetve az idősebb korosztályt, akik már nem tudnak tekerni, amíg ezek nem közelítik meg a robbanómotorok teljesítményét ez így is marad.

 

Mozgásvilág: Egyik kedvencem a  3 kerekű gyermekbringa. Saját tapasztalatból mondom, hogy az itthon kapható gyerekbringákat nagy része, rossz minőségű, tömegdarab. Mennyire várható ezen a téren itthon a kínálat bővülése?

Bringaboard: Amit ott látsz szintet nem hiszem hogy elérjük, a titánium váz, a karbon üléscső és a többi felsőkategóriás alkatrész árban bőven hatszámjegyűvé teszi azt a kis bringát. Sajnos a gyerekbicikli , mint műfaj rövid távra van tervezve ( tudod, úgyis kinövi),  illetve ami jobb minőség azt az ára miatt nem lehet eladni (pl:KTM, Corratec stb.)

 



 

Mozgásvilág: Mi az amit nálad az üzletedben viszontláthatunk a kiállított termékek közül?

Bringaboard: Bringák közül a már eddig is forgalmazottak új modelljeit, újdonságként inkább kiegészítőkről beszélhetünk. Több jó ötletet is láttunk, még semmi konkrét nem alakult ki, de dolgozunk rajta.

 








Hirdetés