Erős mezöny a Bringamánia Magyar Nagydíjon Hír

Vasvári Press
2011/09/16
Az idei legerősebb mezőny várható Veszprémben, a vasárnapi olimpiai-krossz nagydíjon
Hirdetés
A hazaiak mellett több ország hegyikerekese regisztrált már a szeptember 18-ai McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíjra. A C2-es kategóriájú veszprémi versenyen még lehet az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos világranglista-pontokat szerezni. A kilátogatók drukkolhatnak többek közt a pekingi olimpikon Parti Andrásnak, az U23-as világkupa-összetett második helyezettjének, Benkó Barbarának, a külföldiek közül a 2005-ös junior-világbajnok Robert Gehbauernek.
A magyar élmezőnyből nevezett már az elmúlt hétvégén Törökországban világranglista-pontot szerző Parti András és Benkó Barbara – akik a szám felnőtt magyar bajnokaiként állhatnak rajthoz –, Buruczki Szilárd és Dósa Eszter – akik maraton bajnoki mezben fognak versenyezni –, illetve Módos Gabriella és Juhász Zsolt, akik szintén válogatottként, sikerrel vettek részt a közelmúlt nemzetközi megmérettetésein. Hasonlóan erős mezőny Magyarországon idén egy alkalommal, az olimpiai szám bajnokságán gyűlt össze; C2-es viadalra pedig a Pilisben került sor nyár elején. A hazai kerekesek mellett külföldről is jelentős érdeklődés érkezett: a regisztráltak között szlovák, szlovén, osztrák és lengyel kerekesek is találhatóak. A Vuelta Sportiroda szervezői a több korosztályban kiírt eseményen mintegy 250-300 hegyikerékpárosra számítanak. A nevezők között van a 2005-ös, livignoi világbajnokság U23-as győztese, az osztrák Robert Gehbauer is.
A nemzetközi szövetség naptárában is szereplő veszprémi viadal igen jelentős az olimpiai kvalifikáció szempontjából, a hazai pályán több magyar versenyzőnek is lehetősége lesz világranglista-pontot gyűjteni. A sportágban már a második kvalifikációs időszakot – mely 2012. május 22-ig tart – számláljuk, idén az alapozás előtt azonban már kevés lehetőség lesz a további pontvadászatra. Jövő májusban, összesítésben, nőknél az első 18, a férfiaknál az első 24  nemzet között kell végezni, hogy 1-1 kvótát szerezhessünk Londonra.
Vasárnap, az utánpótlás-korosztályok rajtjaira reggel tíz órától kerül sor; az elitek nemzetközi mezőnyének délután három órától lehet majd drukkolni.
Az eseményen részt vesz Veszprém polgármestere, a verseny fővédnöke, Porga Gyula is, akivel az elit kategória díjkiosztója alkalmával, az Óváros téren lehet majd találkozni.
A McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíj alkalmával a szervezők a családokat, gyermekeket is várják Veszprémbe, ahol BringaSuli és KRESZ-teszt is szerepel az események között.
Nevezés: http://www.kerekparinfo.hu/nevezes
Hirdetés