Eplény Bike Fest

Bringaréna.com
2014/03/13
Négy kerékpáros és számos családi program várja az érdeklődőket.
Hirdetés

Május 31 - június 1-jén újra beveszik a bringások az eplényi Bringarénát. A tavaly debütált Bikemag Eplény Kupa cross country verseny időpontjában ezúttal összesen négy kerékpáros és számos családi program várja az érdeklődőket.

A fesztivál a versengés izgalmai mellett a bringásoknak és a kerékpározás iránt érdeklődőknek is aktív kikapcsolódást nyújt. A változatos és szórakoztató programok segítségével egy kellemes hétvégének az eltöltését biztosítja, legyen szó akár a baráti társaságról, kollégákról vagy családról.

 

Simon Gábor, az egyik főszervező így mutatja be a helyszínt:
"Eplénynek varázsa van. A község neve hallatán mindenkinek a síelés jut eszébe, de Eplény a néhány éve nyílt Bringaréna óta már egyre többek által kedvelt kerékpáros központtá is vált. A helyszín pedig szinte követeli a színvonalasabbnál színvonalasabb rendezvényeket."

A hétvége érdekessége, hogy nem új versenyeket találtak ki a rendezők, hanem már a meglévő sikeres eseményeket gyűjtötték egy csokorba, erről a másik főszervező, Tóth András nyilatkozott:
"Fontosnak tartottuk, hogy olyan kipróbált és bevált rendezvényeket fogjunk össze, amelyek már korábban bizonyítottak, így biztosabbak lehetünk abban, hogy a végeredmény is sikeres lesz."

 

A szombati napot a Nyugat MTB Maraton sorozat első futama tölti ki, melyre már elindult a kedvezményes nevezés. A maraton három távon nyújt kihívást a hegyikerékpár sport kedvelőinek. A fiatalabb korosztály számára pedig a Bringaréna területén kialakított gyerekpályán rendezett verseny tartogat kihívásokat.

Akik az idővel nem, csak a távolsággal akarnak versenyezni, azoknak a BikeSafe BRM túrán való részvételt ajánlják. A túra a bakonyi települések közt szebbnél szebb helyekre navigálja végig a résztvevőket.

 

Vasárnap az élsport és a szórakozás kapja a főszerepet. A Bikemag Eplény Kupa olimpiai cross verseny az igazi kemény versenyek kedvelőinek szól.

A "próbáld ki, mielőtt megvennéd" jelszavú szórakoztató program pedig a kerékpártesztelést takarja, mivel egész nap fullos bringák tesztelésére nyílik lehetőség, természetesen ingyen.

 

Akik a családi kirándulást tervezik erre a hétvégére, azoknak is érdemes kilátogatni, hiszen mindkettő napot aktívan tölthetik el a gyerekekkel együtt. A vegyes kiegészítő programok közt megtalálható a cross fit és hot iron óra vagy a gyermek ügyességi pálya is. Természetesen a Bringaréna is nyitva lesz a rendezvény alatt. A libegő nem csak gyalogosan, hanem kerékpárral is használható. Mindemellett a helikopteres élményrepülést is ki lehet próbálni a rendezvényen. Az éhes és szomjas vendégeket a Kemencés Büfé várja sok-sok finomsággal, a Bringaréna kölcsönzőjében pedig kerékpárok és kiegészítők is bérelhetők.

A fesztiválról az oldalon folyamatosan frissülő információk olvashatók.

Hirdetés