Menü

2011.10.03.     Hozzászólás 1

Békásmegyeri

Egyetemi-Főiskolai országos és Budapest Bajnoksága Országúti Egyéni időfutam verseny

Az idei évben gyönyörű nyárias időben rendezték meg az Egyetemi-Főiskolai ORSZÁGOS és Budapest Bajnokság Országúti Egyéni időfutam versenyét.


Az idei évben gyönyörű nyárias időben rendezte meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, Budapesti Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Budapesti Kerékpáros Szövetség megbízásából a Békásmegyeri „Vándor” Kerékpáros Klub az Egyetemi-Főiskolai ORSZÁGOS és Budapest Bajnokság Országúti Egyéni időfutam versenyét.

A verseny 18 kilométeres távja, a Szentendrei-sziget északi oldalán Tahitótfalu - Kisoroszi - Tahitótfalu útvonalon lett kijelölve, mint a korábbi években.
A tavaly bevált internetes előnevezéssel 42 fő nevezett előre ily módon és csak heten nem jöttek el. Az előnevezők mellett 7 fő helyszínen nevező versenyző volt.
A verseny távnak így 42 fő vágott neki és ők teljesítették is a versenyt.
Verseny probléma és szabálysértés nélkül zajlott le.

 

81899-IMG_4780.JPG

Fotó: bpkerekpar.hu

 

Nevezők száma
KATEGÓRIA             ÖSSZESEN        BUDAPESTI
Férfi országúti kategória       24 fő         11 fő
Férfi MTB kategória:            11 fő          4 fő
Női országúti kategória:         6 fő          4 fő
Női MTB kategória:               2 fő          1 fő

A hölgyek versenyében Dudás Eszter volt a leggyorsabb, megelőzve Benácsi Szandrát és Karancsi Zitát, míg a férfiaknál sorrendben Márkus János, Szalay Péter és Dr. Dezső Gyula állhatott az egyetemi-főiskolai  országos bajnokság dobogójára országúti szakágban. A hegyikerékpárosoknál Süle Róbert, Mészáros Máté, Kuntár Bence trió örülhetett, míg a hölgyeknél Kiss Marina és Ringelhann Fanni párharcából az előbbi volt gyorsabb.

 

81899-IMG_4799.JPG

 Fotó: bpkerekpar.hu

 

Olvass többet a témáról: kerékpár