Díjmentes kerékpárszállítás az Európai Mobilitási Héten

Mozgásvilág.huhttp://www.mozgasvilag.hu/
2008/09/09
Az Európai Mobilitási Hét szellemében a MÁV is bedobja magát, így szeptember 16-22 között ingyen lehet kerékpárt szállítani az egész országban.
Hirdetés

A MÁV-START Zrt. is aktív résztvevője lesz az Európai Mobilitási Hét nek. A rendezvény keretein belül, a Személyszállító Vasúttársaság arra alkalmas járatain, 2008. szeptember 16-22 között díjmentesen szállíthatják kerékpárjukat az ország egész területén az érvényes menetjeggyel rendelkező utasok .

A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy a pénztárban az utazás megkezdése előtt díjmentes kerékpárjegyet szükséges kérni a mentjegy mellé. Amennyiben az állomáson nincs pénztári szolgáltatás, a kedvezményre jogosító díjmentes kerékpárjegyet a jegyvizsgálótól kell igényelni a vonaton.

 

A kerékpárszállításra alkalmas kocsik a menetrendkereső jében szimbólum megjelöléssel találhatóak meg. A kerékpárszállító kocsik nélkül közlekedő személyszállító vonatok esetében csak olyan 2. osztályú kocsiban szállítható kerékpár, amely közvetlenül a vonat elején vagy végén található. Kerékpár1. osztályú kocsikban és kerékpárszállító kocsi nélkül közlekedő pót- és/vagy helyjegyköteles vonatainkon (EC, EN, IC, IP) nem szállítható.
Hirdetés