Cross-Country verseny Nagyváradon Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2011/07/13
A helyszin Nagyváradtól körülbelül 8 km-re lesz, Püspökfürdő (Baile 1 Mai) és a Betfia falu körüli erdőben.
Hirdetés
A verseny-helyszín része az Europai “Natura 2000” természetvédelmi területeknek , ezért a versenyt a természetvédelmi tály örzőjével, a Körösvidéki Múzeummal közösen szervezik. Ezen terület egy karsztjelenségről, a Betfiai zsombolyról lett hires. Ezt, helytelenül, a helyiek „kráternek” nevezik.
A helyi bringásoknak is népszerű kikapcsolódási pontja ez. A ’90-es években több hasonló versenyt  szerveztek itt, a Romániai nemzeti cross-country futamok részeként.
 
A pálya hossza 4.9 km, 190 méter össz-szintkülonbséggel. Elegendő kihívást tartogat a versenyzők számára (meredek kapaszkodók, veszélyes lefelék, tehnikai nehézségek) és a nézők szempontjából is érdekes. A profik 5 az amatőrök 3 kört kell megtegyenek,
A verseny nyitott lesz minen egyes amatőr és profi résztvevőnek. Ezenkivül egy gyerekverseny is megrendezésre kerül. Egy speciális, veszélyektől mentes pályát jelölünk ki, közel a Start/Cél területhez, hogy a szülők figyelemmel kisérhessék gyerekeiket.
 
Sor kerül egy önkéntes szemétgyüjtésre is, ezzel a természetvédelmi terület tisztaságának és éppségének a megörzésére szeretnénk felhivni a figyelmet.
A nevezési díj meglehetősen baráti, online 30 román lej, kb 2000 Ft, a helyszínen 40 román lej, kb 2700 Ft és ebben van chipes időmérés, nevezési csomag, Isostar Startcsomag, két frissítő állomás a kijelölt és biztosított pályán, egészségügyi ügyelet és díjak a legjobbaknak.
 
Nem hangzik rosszul, igaz!? Tudj meg többet, Klikk ide!
Hirdetés