Buba Epic idén is

Buba Epic idén is

Kakuk András
Kakuk András - Támogatott tartalom
2023/06/06
A BuBa önmagában is epikus, de ilyen háttérrel több, mint emlékezetes.

A BuBa

A Budapest és Balaton között létrejött kerékpáros túraútvonal egy látnivalókban és szép tájakban gazdag, turisztikai célú kerékpárút. A nyomvonal annyira jól sikerült, hogy a sportolók is felfedezték, így nemcsak családokkal, hanem több milliós kerékpárokkal is lehet rajta találkozni. Túlnyomórészt jó minőségű, sima aszfaltúton halad, ám előfordulnak a régi szakaszokon kihívást jelentő részek.  Emiatt elsősorban trekking- és gravel kerékpárral javasoljuk, esetleg ballonosabb kerekű országútival.

A még nem véglegesen befejezett részek miatt voltak ellenhangok, de nekünk annyira tetszett, hogy egy videót is forgattunk róla. (ITT) Számomra a legszebb szakaszok a Törökbálinti-tó melletti rész Biatorbágy és Etyek között, és az etyeki dombok közti hullámvasút. Simán beleférhet egy munkanapba is, hogy egy délután csak Etyekig gurulunk el, iszunk egy kávét (szigorúan fagyival) majd vissza. Ha több időnk van, akkor lemehetünk Velencéig, megmártózhatunk a Velencei-tóban, ehetünk egy lángost, majd kényelmesen hazvonatozhatunk a kerékpárunkkal együtt. 

Persze a BuBa lényege, hogy egyszer érjük el a Balatont is. 

BuBa Epic idén is-2
BuBa Epic idén is-2
Forrás: MAKETUSZ

Elinduljak egyedül? 

Persze. Vagyis nem feltétlen. Azért a BuBa mégiscsak 112 km, majdnem 1 000 m szinttel, ami nem csekélység. Mi 8 órát írtunk, mint kb. időtartam, szóval kihívás tud lenni. Aki szívesebben tekerne végig szervezetten, segítséggel, frissítő pontokkal és eü háttérrel - nem beszélve a családias hangulatról - annak itt a BuBa Epic. 

BuBa Epic - szervezett kerékpártúra

Ismerőseim közül is többen félve indulnak el elsőre egy hosszan túrára. Hol a start, hol teszem le az autót, nem tévedek el? Ilyen kérdések repkednek. Nekik kifejezetten jól jön az idén újra megrendezésre kerülő BuBa Epic teljesítménytúra. Idén BuBa Epic kerékpáros túra a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre. A túra hossza 125 kilométer, és frissítőpontok is rendelkezésre állnak az út során, így mindig lehetőséged lesz feltölteni az energiaraktáraidat, és frissen, energiával teli állapotban folytatni az utad. Az út során egészségügyi felügyelet és kísérő autók is a kerékpárosok rendelkezésére állnak a biztonságos teljesítés érdekében.

BuBa Epic idén is-1
BuBa Epic idén is-1
Forrás: MAKETUSZ

Akár 2 nap alatt is

Idén a családosoknak és azoknak, akik kevésbé biztosak magukban, lehetőségük lesz a két napos túrára is. Azok, akik szeretnék egy nap alatt teljesíteni az utat, szombaton (július 1-jén) indulhatnak neki a távnak.

Kulturális programok

Az esemény egyik legnagyobb előnye, hogy kapcsolódik a Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztiválhoz, aminek célja, hogy az utcaszínház és az előadóművészet segítségével a közösségi élmény teremtsen, miközben szórakoztató módon érinti meg a közönséget. A Bondoró Utcaszínház Fesztivál egy kiváló program a túra után, ahol igazán kikapcsolódhattok a hosszú bringázás után, és egy fergeteges napot tölthettek a barátaitokkal. Ráadásként a Buba Epic teljesítménytúrán részt vevők kedvezményes belépőt válthatnak a fesztiválra. Jelentkezz most a BuBa Epic teljesítménytúrára és tölts egy aktív, biciklis programokkal teli hétvégét!

Érdekel a BuBa Epic

BuBa Epic idén is-3
BuBa Epic idén is-3
Forrás: MAKETUSZ