Bringás farsang a föld alatt Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2012/02/17
Február végén ismét rajtol a Vakond futam Kőbányán
Hirdetés„Télen is lehet biciklizni, csak nem a szabadban, hanem a föld alatt.” A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét megrendezésre kerül az ország egyik legkülönlegesebb téli kerékpáros eseménye, a McDonald’s BringaMánia Vakond futam .

 

Február 26-án újra várják a szervezők a télen is bringázni vágyókat Kőbányán, a Bánya utcából nyíló bányarendszerben. A kilátogatók egy izgalmas bringás farsangi rendezvényen ismerkedhetnek meg ezzel a különleges helyszínnel. Ha ott voltál tavaly, akkor tudod, miért kell eljönnöd idén is, ha nem, most ott a helyed! A föld alatt, közel 30 méter mélyen kanyargó, széles, kivilágított járatok különleges élményt nyújtanak.

 

A McDonald’s BringaMánia Vakond futama jó alkalom arra, hogy akkor is együtt pedálozzon a család, ha az időjárás miatt még nem tudnak a szabadban bringázni, mégis szeretnék a hétvégi kikapcsolódást aktívvá tenni. A földalatti farsang résztvevői megmérkőzhetnek a virtuális, 500 méteres bringapárbajon és kipróbálhatják, milyen is az egyre népszerűbb Spinning - a látogatók megmozgatásáról sztáredzők gondoskodnak. 

 

Farsangi időszak lévén a jelenlévők számára a védőfelszerelésen túl jelmez viselete előnyt jelent , mivel a nézők között megbúvó zsűritagok folyamatosan vizsgálják a résztvevők, nézők ruházatát és a legötletesebb, legviccesebb jelmezek gazdái értékes különdíjakat kapnak. 

 

 A Vakond futam szervezői azokra is gondoltak, akikben túlteng a versenyszellem, ha biciklizésről van szó, a család minden tagja talál a korának megfelelő versenykategóriát. Rajthoz állhat a legkisebbektől a profi versenyzőkig mindenki, akinek van egy használható bringája, egy fejvédője és legalább két barátja, akikkel egy csapatban nevezhet. A 15 évnél idősebbek részére a verseny egy 1200 méteres körpályán zajlik, amely magában foglal egy rövid lépcsőzést is. A fiatalabbak futamait a biztonságérzetük, és a szülők megnyugtatása érdekében ennél jóval kisebb körön rendezik. 

 

A szurkolóktól minimális elvárás, hogy ha már 30 méterrel a föld alá ereszkednek, akkor hangosan biztassák kedvenceiket. Síp, dob és más szurkolói felszerelés használata ajánlott – már csak a jó hangulat érdekében is. 

 

Mivel a múlt évi eseményhez hasonlóan legfeljebb 1000 néző és résztvevő j uthat be ebbe a különleges környezetbe, így ha nem szeretnél lemaradni az eseményről, akkor érdemes időben regisztrálni a szervező Vuelta Sportiroda honlapján.  A korlátozott befogadó képesség miatt a regisztráció a nézők számára is kötelező! 

 

További információk a rendezvényről itt...
Hirdetés