Bort, Bringát, Békességet!

Bort, Bringát, Békességet!

Mountainbike Challenge
2013/07/08
A hivatalos események után nyitott meg a sport-fröccs-terasz, majd a bringások este az erdőbényei borászatok pincéiben beszélhették át az élményeiket.
Hirdetés

Immáron negyedik alkalommal találkoztak Erdőbényén azok, akiket a rendezvény mottója a szívükön talál, hogy egy tartalmas hétvégét töltsenek együtt Tokaj-Hegyalján. Az Drótszamár Fesztivál a Mountainbike Challenge versenysorozat negyedik állomásként került megrendezésre.

A 11 órai, falun átvezetett lassú rajt valóban lassúra sikerült, mert épp a felvezetést biztosító rendőrautó késett pár percet, de végül a több mint másfél száz bringás minden gond nélkül nekivághatott a 33, illetve 52 km-es távoknak.

Remek idő és majdnem kifogástalan pálya fogadta az erdőben az indulókat. A reggeli, egy órán át tomboló vihar maximum a kedélyeket borzolta, amely arra azért jó volt, hogy mindenki összesarazza magát a falu előtti utolsó 300 méteren, ami hajnalban még porzott a szárazságtól.

Míg a mezőny tagja a napi penzum letudásán fáradozott, a rajt-cél területen gyerekverseny és pincelátogatás zajlott, így a legkisebbek és az idősebbek is jól érezték magukat.

A rövidtávon Farkas József (Ózdi KE), Pásztor Károly (Meditech SC), Tar Benjámin (Bringabanda SC) abszolút sorrend alakult ki, míg az 50 km-en Pásztor Dániel (Gödöllői SK) győzött, Kis József (Merida Maraton CST) és Tóth András (Hegyibringa SE) előtt.

A célba érkezőket babgulyás és kásás béles várta, a hús nélküli ételt választóknak pedig zöldséges rakott penne és lepcsánka volt a menü. Az eredményhirdetések unalmasságát a szervezők egyedileg készített díjakkal dobták fel, így a helyi borászatok által felajánlott kitűnő borok, a Béres Gyógyszergyár Porcerő Komplex terméke és HIGH5 ajándékok mellett az arany, ezüst, illetve bronz színűre fújt gumikülsőknek örülhettek a dobogósok.

A hivatalos események után nyitott meg a sport-fröccs-terasz, majd a bringások este az erdőbényei borászatok pincéiben beszélhették át az élményeiket.

"A teljes szervező csapat nevében szeretném megköszönni még egyszer mindenkinek, aki eljött és jól érezte magát nálunk. Remélem, legkésőbb jövőre újra találkozunk Erdőbényén!" - mondta Danó Péter (hegyibringa.hu), a verseny egyik szervezője.

A Mountainbike Challenge küzdelmei július 20-án a Gerecse Maratonnal folytatódnak.

 

Klikk Eredménylista

Fotók: Vavrek Veronika és Litauszki Péter

Hirdetés