Borsodnádasd debütál az XCO szakágban Hír

Mátéhegy.hu
2012/06/05
Az  I. Decathlon – Borsodnádasd Kupára   érkezők többnyire laza, erdei talajra készülhetnek, egy lejtő kivételével szinte az egész nyomvonalat ez jellemzi.
Hirdetés

 Az idei évben emelte tagjai közé a  Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség  a  Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Közhasznú Egyesületet , akik rögtön bele is vetették magukat a honi hegyikerékpáros életbe. A Borsodnádasd feletti területen rendezik június 10-én az XCO Magyar Kupa-sorozat idei harmadik futamát, az  I. Decathlon – Borsodnádasd Kupát.

A településen széles körű összefogás kezdődött a sportcentrum kialakítása érdekében, megannyi önkéntes keze munkája által szűk egy év alatt jelentős tereprendezést végeztek, különböző alapvető infrastrukturális feltételeket teremtettek meg és már most nyertes pályázatokkal rendelkeznek. A területen egyébiránt a kerékpársport mellett megjelenik majd a nordic walking, az íjászat és a kispályás labdarúgás is, de mint az eseménynaptár mutatja, a kerékpárosok után majd az off-road szerelmeseié lesz a terep. Természetesen van még tennivaló a park komplex kialakításának érdekében, de már most példamutató a helyiek tenni akarása és látványos a befektetett munka eredménye.

 

Az  I. Decathlon – Borsodnádasd Kupára  érkezők többnyire laza, erdei talajra készülhetnek, egy lejtő kivételével szinte az egész nyomvonalat ez jellemzi. A terület adottságaiból kifolyólag a 3,5 kilométeres nyomvonalhoz viszonylagosan sok, közel 300 méter szintkülönbség tartozik – jellemzően combos mászásokra kell készülni. A gyerekpályák nyomvonala a központi területen, jól belátható nyomvonalon halad majd. A szombati pályabejárás előtt hillclimb versenyre kerül sor, a nap során többek közt íjász bemutató, este pedig koncertek várják a helyszínre érkezőket.

Előzetes érdeklődésünkre a részleges bokaszalag-szakadással bajlódó Benkó Barbara (Focus MIG Team) elmondta, hogy tervezi a borsodnádasdi indulást, éppen a nyomvonalon szeretné tesztelni felépülésének állapotát a verseny előtti héten - ahol egyben el is dönti majd, ténylegesen készen áll-e már a rajthoz állásra is. Ha igen, akkor Dósa Eszter (Vitalitás SE) és Módos Gabriella (Merida – Maraton Team – CST) biztosan az ellenfelek között található majd számára, az elit férfiak között azonban úgy tűnik némileg foghíjas lesz majd az élmezőny. A borsodnádasdi futam a remények szerint azonban nemzetközi lesz, mivel már szlovák érdeklődők is megkeresték a szervezőket.

 

A szervezők által már korábban kiadott versenykiírásban egyetlen változás történt: a  kedvezményes előnevezés határidejét június 5., keddig meghosszabbították a  www.odinsport.eu  honlapon keresztül. További információ a honlapon és az egyesület facebook-profilján ( www.facebook.com/matehegyi.sportcentrum ) érhető el.

 
Hirdetés