Bor és Dödölle

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2012/09/06
Szombaton ismét T-Systems Elimina Tour, exkluzív interjú a legjobban teljesítő magyar versenyzővel
Hirdetés

Szombaton, a Nagykanizsai Bor és Dödölle fesztivál társrendezvényeként folytatódik a négyállomásos T-Systems Elimina Tour.

Ismét nagy érdeklődés övezi az új belvárosi sprint versenysorozat soron következő állomását, amit ezúttal is élőben követhetnek a www.eliminatour.hu -n azok, akik nem tudnak kilátogatni a helyszínre. A T-Systems Elimina Tour harmadik fordulójára több külföldi versenyző is érkezik, hogy megnehezítsék a legjobb magyar versenyzők dolgát. Egy újonc versenyzőt is köszönthetnek a kanizsai közönség, az osztrák származású Andreas Fuchs személyében, aki a görög Team Protek profi egyesülettől érkezik Magyarországra. A forduló legnagyobb hiányzója a szlovén Miha Halzer lesz, aki eddigi 100%-os teljesítményével vezeti az összetett ranglistát. Könnyen meglehet, hogy hiányzásának köszönhetően, felborul a sorrend az összetett állást illetően. 1. Miha Halzer - Energija Team - 400 pont 2. Csielka Márk – EuroOne Waberer’s Cube - 300 pont 3. Specziár Viktor - Balaton Cube Team - 185 pont 4. Fenyvesi Péter - Bringabanda SC SWAT - 150 pont

 

A szlovén híresség távollétéről és a versenysorozatról kérdeztük az eddig legjobban teljesítő magyar versenyzőt, Csielka Márkot , az Euro One Waberer’s Cube „eliminátorát”:

Szerkesztő: „Először rendeztek idén itthon négyállomásos eliminator pro sprint versenysorozatot. Mint a T-Systems Elimina Tour legjobban teljesítő magyar versenyzője, mi a benyomásod a versenyről?” Csielka Márk : „Az Elimina Tour egy teljesen új szakág kialakulásának a kezdete, szerintem ez által teljesen új réteg alakul majd ki a magyar bringások között. Hazánkban nem tapasztaltam még ehhez fogható profi rendezést. Ez a versenysorozat tökéletes arra, hogy az emberek megismerjék a sportunkat, és megszeressék azt.” Szerkesztő: „Milyennek találtad a már lezajlott váci és szentendrei fordulót?” Csielka Márk: „Számomra is új ez az ágazata a kerékpársportnak. Nagyon pörgős, izgalmas verseny belülről is, nem csak a nézők szempontjából. A szentendrei futam különösen technikás pályán került megrendezésre, amit nagyon élveztem.” Szerkesztő: „Eddig két forduló, két második hely a mérleged. Bizonyára értesültél róla, hogy az első két fordulót megnyerő szlovén Miha Halzer nem vesz részt a Volksbank Kanizsa Nagydíjon. Mit gondolsz, milyenek az esélyeid a versenyen, illetve az összetett állást illetően?” Csielka Márk: „Egy nagyon nehéz ellenféllel kevesebb. Azonban senkit sem szabad lebecsülni, akárki kerülhet jó formába, és bármely országból érkezhetnek meglepetésemberek. Semmivel sem veszem lazábban ezt a futamot, mint a többit. Az edzőmmel, Bogár Gáborral, gőzerővel készülünk a következő megmérettetésre. Az összetett győzelem a legfőbb célom, optimista vagyok ezzel kapcsolatosan, de nem bíztam el magam. Még hátravan a kanizsai és a szerintem legnehezebb, budapesti forduló is.” Szerkesztő : „Hazai versenyzők közül kit tartasz még esélyesnek?” Csielka Márk: „Sok tehetséges bringást hozott össze az Elimina Tour, a kerékpározás legkülönbözőbb szakágaiból. Én Specziár Viktort, Fenyvesi Pétert, Pálmai Zsoltot és Prájczer Pétert tartom a legerősebbnek. Buruczki Szilárdról sem szabad elfeledkezni, ha felépül sérüléséből.” Szerkesztő: „A budapesti záró forduló várhatóan az indulók számát és kvalitását tekintve is a legmagasabb lesz. Mire számítasz?” Csielka Márk: „Mindenképpen a legkeményebb menetre a négy közül, valamint sok szurkolóra, akik megadják az ilyen események hangulatát. Miha is itt lesz, biztos, hogy neki is célja az összetett győzelem. Európa szerte megismerték az Elimina Tourt. Ezt bizonyítja az is, hogy elmúlt versenyeken, Lengyelországban, Csehországban több profi rider is odajött hozzám és jelezték: „See you in Budapest!”. Ez is azt jelzi, kőkemény mezőny lesz!
Hirdetés