Biciklikk webshop, négy üzlettel és 30 éves tapasztalattal

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Támogatott tartalom
2021/03/16
Biciklikk, négy üzlet 30 év tapasztalat

Pavlik kerékpár - Három évtizedes családi tradíció


Pavlik Barnát, avagy a Pavlik Kerékpárboltot Pécs városunkban és környékén rengetegen, de talán bátran kijelenthető, hogy országosan is egyre többen ismerik. 1993-ban nyitotta meg első üzletét, melybe fokozatosan az egész család egyre aktívabban bekapcsolódott. Immáron a családi vállalkozás három városban (Pécs, Siófok, Budapest) van jelen négy üzlettel – melyek közül három Biciklikk néven található meg.

Egy közös online felületen minden


Haladva a kor követelményeivel természetes volt, hogy a Pavlik Kerékpár, illetve most már Biciklikk kerékpárbolt hálózat is online felületet üzemeltessen. A biciklikk.hu viszont nem egy klasszikus webshop.

Egyrészt a család inkább online katalógusként tekint a webshopra, mert meggyőződésük, hogy a személyes kapcsolat, a személyes párbeszéd hatékonyabb és hosszú távon mindenki számára gyümölcsözőbb. Ezt a „legjobbat a vásárlónak” filozófiát mind a négy Biciklikk üzletben tapasztalni. Az alkalmazottak maguk is kerékpároznak, szeretik a munkájukat, és nagy családként kezelik egymást. 

Másrészt ez a webshop nem egy, hanem négy üzlet kínálatát, valamint a cég kereskedelmi partnereik külső raktárának készletét is magába foglalja. Ez persze eredményezhetné azt is, hogy rendelésünk napokig feldolgozás alatt áll, mert a hozzánk legtávolabbi Biciklikk üzlet raktárában hever, ehelyett a valóságban nagyon rövid időn belül, 1-3 napon belül rendelkezésünkre áll a termék – vagy az általunk kiválasztott Biciklikk üzletek egyikében, vagy a megadott szállítási címünkön.

Biciklikk webshop, négy üzlettel és 30 éves tapasztalattal-2
Biciklikk webshop, négy üzlettel és 30 éves tapasztalattal-2
Forrás: BiciKlikk

Vásárlói szempontból a webshopon keresztüli kerékpárrendelések egyik Achilles pontja az üzembe helyezése... vagyis annak hiánya. Sok helyről hallani, hogy a megrendelt vasparipa – értelemszerűen a lehető legkisebb szállítási méret elérése érdekében – kisebb-nagyobb mértékben szétszerelve, és ezáltal beállítások nélkül érkezik meg, pedig a leendő felhasználó nem biztos, hogy megfelelő szerelési tudással (és szerszámokkal) rendelkezik. A Biciklikk stábja jól tudja ezt, így az online boltból rendelt kerékpárok üzembe helyezés nélkül nem kerülhetnek ki!
 
A forgalmazóktól érkező kerékpárokat a Biciklikkben az átadást vagy kiküldést megelőzően először is teljes mértékben átnézik, ha kell, átzsírozzák, meghúzzák a csavarokat, „forgalomba helyezik”. Ez a szolgáltatás személyes átvétel esetében tovább bővül a személyre szabhatósággal – ilyenkor például a fékkarokat, a nyerget, a teleszkópot a felhasználó igényeihez mérten állítják be. Sőt, ha valamelyik alkatrész nem tetszik, vagy az üzletben próbálva már érezhetően kényelmetlen, ezen alkatrészeket kicseréltethetjük egy másikra – ilyenkor nincs extra munkadíj, csak a cserélt alkatrészek különbözetét kell fizetnünk!

De a gondoskodás itt még nem ér véget. A Biciklikk boltokban megvásárolt kerékpárt egy hónapnyi használatot követően kötelező jelleggel utánállításra vissza kell vinni, hogy baleset- és probléma megelőzés céljából az esetlegesen fellazult csavarokat, küllőket meghúzhassák, a teleszkópokat, váltókat és fékeket leellenőrizhessék. Ezen átnézés biztosítja számunkra a bringázás önfeledt élményét a következő hónapokra, és nem utolsó sorban a garancia meglétét. Persze a gondos szemek és kezek által átnézett bringák tudatán felül az is csábító lehet, hogy ezen utánállításra érkezésünkkor egy 50%-os kedvezményt kapunk a következő nagy generálunk árából!

És ha már generálról esett szó… Mind a négy Biciklikk üzletben jól felszerelt szervizzel is várják a felhasználókat, melyekhez Bosch rendszerrel szerelt e-bike szervizeléséhez szükséges akkreditáció is tartozik! A professzionális, nagy és széleskörű szakmai tapasztalat alapját a 30, kerékpár bizniszben eltöltött év képezi, amit folyamatos képzésekkel tartanak mindig napra készen. 

Nagy figyelmet fordítanak a szervizelési idő lehető legrövidebben tartására, így sokszor fele vagy akár harmada idő alatt készülhet el a kerékpárunk, mint más szervizekben. További különlegessége a Biciklikk üzleteknek, hogy ha szervizelés idejére, ha szeretnénk, kölcsönözhetünk kerékpárt – a szervizelés idejére a kölcsönzési díj töredékéért, így ha a kerékpár fontos eszköze életünknek, a szervizelés alatt sem kell lábbuszra váltanunk. 

Kerékpárkölcsönzésre nem csak szervizeléskor van lehetőségünk. A Biciklikk üzletekben, bár jelenleg a választható kerékpárok kínálata egyelőre csak a cross-trekking modellekre fókuszál, a jövőben egyre bővülő kínálatból válogathatunk, és kedvező áron kölcsönözhetjük őket.

Termékek kínálatában a kiegészítőktől, ruházaton át a komplett kerékpárokig, vegyes árfekvésben sok mindent megtalálni. Erős törekvés van arra, hogy webshopon keresztül mindenkit ki tudjanak szolgálni, míg az üzletekben az adott helyre legjellemezőbb vásárlói közösségre fókuszáljanak a készletek terén. Márkák terén Mongoose, Kona, Ghost, Lapierre, Kellys, Kross, Cube, Dema kerékpárok található meg a palettán – bár a pandémiás időszakban kialakult készlethiányok őket is terhelik, de így is nagy készletből válogathatunk.

Biciklikk webshop, négy üzlettel és 30 éves tapasztalattal-1
Biciklikk webshop, négy üzlettel és 30 éves tapasztalattal-1
Forrás: Biciklikk
Biciklikk webshop, négy üzlettel és 30 éves tapasztalattal-3
Biciklikk webshop, négy üzlettel és 30 éves tapasztalattal-1
Biciklikk webshop, négy üzlettel és 30 éves tapasztalattal-1
Forrás: Biciklikk

Biciklikk- A termékeken túl


A Biciklikk weboldalán a termékek széles választéka mellett egyre több kiegészítő tartalmat is találunk – így hasznos tippeket és tanácsokat a kerékpározással és kerékpár karbantartásával kapcsolatban, vagy épp a közelgő és már aktuális ajánlatokról/eseményekről olvashatunk. 

A közeli jövőben tervezett újítások között szerepelnek a termékbemutatókról és praktikákról szóló videók, a kölcsönözhető bringák online naptárazása/foglalása, és a szerviz online naplózása is… azaz két termék keresése között is érdemes a biciklikk.hu oldalon szörfölni!

Ha családias hangulatot, három évtizedes tapasztalatot és profi kiszolgálást keresel, akkor látogass el a oldalra vagy a négy üzlet egyikébe!

Biciklikk webshop, négy üzlettel és 30 éves tapasztalattal-4
Biciklikk webshop, négy üzlettel és 30 éves tapasztalattal-4
Forrás: Biciklikk