Balcsikerülő túrák, triálosok és profi bmx riderek Hír

Balaton Bike Fest
2011/06/14
Idén is színesnek ígérkezik a Balaton Bike Fest
Hirdetés
Bianchi Balaton Kerülő Túrák Idén is megrendezésre kerülnek a Bianchi Balaton Kerülő Túrák , amelyeket az elmúlt két évben nagy érdeklődés övezett. Ezen túrák az „elő-Balaton” (Balaton keleti medence, Tihanytól keletre) Balatonfüred, Tihany, Szántód, Siófok, Balatonakarattya, Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Balatonfüred városait érintik, és kifejezetten a családoknak, a Balaton körül üdülő vendégeknek, valamint a túrázni szerető kerékpárosoknak szólnak . Nem szükségeltetik a teljesítésükhöz a versenyzőktől megszokott erőnlét, csak egy kis kitartás és egy jó állapotban lévő kerékpár, valamint az elhatározás, hogy aktívan töltsük el szabadidőnket.
3 féle túratáv közül lehet választani. - 21 km-es rövid túra, amely egy ideális családi program - 39 km-es közepes túra, amely remek lehetőség a környék megismerésére - km-es hosszú túra, amely egy teljes Keleti-medence kör kompolással, sportosabb, nagyobb teljesítményre képes túrázók részére
Mindhárom túra lehetőség szerint kerékpárúton, vagy biztonságos, kis forgalmú közúton halad. A túrákat csoportonként 2 tapasztalt kerékpáros túravezető kíséri, tempójukat minden esetben a túrázók menetteljesítményéhez igazítva. A túravezetők felszereléséhez tartozik a gyorszervíz csomag és az elsősegély csomag. A túravezetők a továbbhaladáshoz szükséges kisebb javításokat (defekt, láncszakadás) a helyszínen percek alatt elvégzik. A hosszabb túrákat szükség esetén szervizautó kíséri.
A szervezők a túraútvonal változás jogát fenntartják.
A túrákra előnevezési lehetőség van a www.balatonbikefest.com oldalon, illetve a helyszínen, a Tagore sétányon a mólónál felállított túraközpontban. A túrák a kiírt időpontokban pontosan indulnak, kérünk minden túrázót, a megadott időpont előtt fél órával érkezzen meg a helyszínre (adminisztráció, eligazítás, frissítő felvétele).
 
G-Híd Triál Kupa
Idén a Balaton Bike Fesztiválon a kerékpáros triál sportok minden ága képviselteti magát! Lesz egykerekű Triál, Bike Triál, Duál triál, két világcsúcs javítási kísérlet , sőt az egykerekűsök Flatlandesei is megcsillogtatják tehetségüket.
Az idei verseny különlegessége, hogy teljesen új a helyszín ! Ezzel új dimenziók nyíltak a pályák építésére, valamint nemzetközi szintű világversenyek rendezésére.
Kábeldobok, Farönkök, sziklák, betoncsövek, vasúti talpfák, óriás gumik. Gyakorlatilag minden megtalálható amiből triál pálya épülhet, ezek képezik az idei Balatonfüredi triál park szekcióit. 
A verseny végeztével 5 évig a pálya a helyén fog maradni, bárki használhatja.
 
Kétkerekű Triál verseny Egy ilyen verseny úgynevezett „szekciókon” (pályaszakaszokon) zajlik, amiken szabott idő alatt kell teljesíteni a bringásoknak kerékpárjukkal, lehetőleg hiba nélkül. A triál mint kifejezés szó szerinti fordításban kihívást jelent, az akadálypályák ún. „szekciók”-ra bontott részein kell átjutniuk a bringásoknak. Korosztály, nehézségi szint, illetve kerékméret szerint vannak kategorizálva.  A versenyen az nyer, aki a legkevesebb hibát véti, és leghamarabb fejezi be versenyét.  Hibának például a lábletétel számít, vagy bármilyen más külső segítség az egyensúly visszaszerzésére. Kategóriánként átlag 2 óra áll a versenyzők rendelkezésére, hogy teljesítsék pályáikat, ez a Junior, és Elit Kategóriáknál 6x3 vagy 8x2 pályát „szekciót” jelent.   Egy szekció teljesítésére 2:30 perc áll a kerékpáros rendelkezésére. Hibázás esetén 1 hibapont, időlimit után minden 15 másodperccel  fél hibapontot szabható ki. Maximálisan 5 hiba után a versenyzőnek el kell hagynia a pályát.  Verseny közben a bíró ujjaival jelzi, hogy a versenyző épp hány hibát vétett.
 
Egykerekűsök versenyei
Bringásokhoz hasonlóan az egykerekű triálosok is küzdenek az akadályokkal. Különbség annyi, hogy nekik jóval több pályát kell teljesíteniük. A teljesített pályák száma dönt arról, hogy ki-milyen helyezést ér el.  Minél több szekciót teljesít az egykerekű triálos, annál több esélye van a győzelemre.  Hibapontot nem számolnak.
Egykerekű Flatland: a trükkök nehézségét és kivitelezését értékelik.
 
Duál Triál verseny
A duál triál verseny talán az egyik legizgalmasabb versenyág. Itt fordul elő a legtöbb hiba, ami nem ritkán sérülés, eséssel is végződik. Két egymással párhuzamos pályán zajlik a verseny. Amin két kategória szerint „kezdő”, illetve „Profi” versenyzők mérik össze tudásuk.   Ezen a versenyen nem hibák döntenek. Az autók gyorsulási versenyeihez hasonlóan  az nyer aki először ér a célba.   Brutális küzdelem, komoly kihívás. Talán a legnehezebb versenyág, hiszen itt nem csak a pályával, hanem az ellenfeleddel is küzdened kell!
Kellemes versenyzést, és jó szórakozást kíván, a Balaton Bike Fest csapata !
 
Profi BMX riderek a Monster Energy Dirt-n!
Harry Main és a tavaly top 6-ban végzett Tobias Wicke és Markus Braumann mellett Sergej Geier, Björn Mager, Philipp Baum, Daniel Juchatz is rajthoz áll. Nagyon kíváncsian várjuk, hogy fognak szerepelni a Monster Energy Dirt versenyén.
Rajtuk kívül még sok világklasszist lehet majd látni a balatonfüredi Bringa Parkban június 23. és 25. között.
www.balatonbikefest.com
Hirdetés