Az I. BalatonFondo "meghódította" a Balaton-felvidéket! !

Az I. BalatonFondo "meghódította" a Balaton-felvidéket! !

Bringasport
Május 1-jén hétfőn több mint 1300 indulóval rendezték meg első ízben a BalatonFondo nevű amatőr kerékpárversenyt, mely az elmúlt évtized legnagyobb létszámmal megrendezett országútis futama lett hazánkban.
Hirdetés

A két napos esemény díszvendége Valter Attila, a világ legjobb országútis kerékpárcsapatának számító Jumbo-Visma versenyzője, regnáló magyar bajnok és a Giro d’Italia rózsaszín trikójának korábbi viselője volt. Attila aktívan részt vett a hétvégi programjaiban, a dedikálás és közönségtalálkozó mellett a rajtoltatásban és díjkiosztókban is a rajongók rendelkezésére állt.

A kerékpársport szerelmesei, akik tíz különböző nemzet színeit képviselték, kis forgalmú utakon kalandoztak, a GranFondo keretein belül 126, míg a MedioFondót választva 60 kilométert abszolválva, Magyarországon egyedülálló módon végig lezárt, biztosított utakon tekerve.

Az útvonal hazánk egyik legszebb tájegységet, a Balaton-felvidéket járta körbe, Tapolca, Nagyvázsony és számos település érintésével, a Tanú hegyek mellett elhaladva érkeztek vissza a versenyzők Füredre.

 A BalatonFondo azon túl, hogy útvonalával a tavalyi Giró Nagy Rajtnak állított emléket, egyben egy Olaszországban, Németországban és Ausztriában népszerű, hazánkban eddig meg ismeretlen verseny típust, az úgynevezett GranFondot szeretné meghonosítani Magyarországon.

Különösen sok külföldi versenyzőt vonzva az egész Balatonfelvidék régió bemutatására alkalmas ez a típusú verseny, amely sok ezer vendégéjszakát a térségbe hozva jelentős segítséget nyújtott az idei balatoni idegenforgalmi szezon korábbi kezdéséhez, így az egész térség turizmusára jelentős pozitív hatást gyakorolt.

A MedioFondo  győztese Vock András lett, aki Simon Pétert és Erdős Dánielt előzte meg, míg a GranFondo során Balogh Zsombor haladt át elsőként a célvonalon nagy sprintben Bozsik Bence és Apró Csaba előtt.

Teljes eredménylista itt elérhető:

https://balatonfondo.eu/eredmenyek/

 

...

Hirdetés