Balaton Bike Fest június végén – 4 nap, egy tucat bringás program Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/04/27
Június 25. és 28. között kerül sor Balatonfüreden az elsõ Balaton Bike Festre. Egy olyan rendezvényt szervezünk, ahol a szájtátva figyeled, ahogy a nagyok nyaktörő tempóval szaggatnak végig a Tihany-hegy oldalában kiépített urban downhill pályán.
Hirdetés

Európai szintű bringás fesztivált szervezünk, amilyen még nem volt itthon! Idén első alkalommal kerül megrendezésre minden idők legnagyobb hazai kerékpáros fesztiválja! Egy olyan rendezvényt szervezünk, ahol a szájtátva figyeled, ahogy a nagyok nyaktörő tempóval szaggatnak végig a Tihany-hegy oldalában kiépített urban downhill pályán.  

Ezalatt a triálosok a parkolóban felépített hatalmas akadálypályán egyensúlyoznak több méter magasban.Ha nagyon meleged van, csobbanj egyet a strandon, onnan még láthatod, ahogy a mólón felállított Fundango BigAir versenyéről ismert rámpáról ugrálnak bringások és snowboardosok a vízbe, a leglátványosabb trükkök közepette. Arról nem is beszélve, hogy akár profi, akár lelkes amatőr maratonista vagy, indulhatsz hosszú es rövid távon is  a Balaton Maratonon, a környék legszebb hegycsúcsait érintő mountain bike versenyen.

Ezen kívül  aszfaltbetyároknak országúti körversenyt, az igazán szívósaknak pedig kajak-mountain bike duatlont szervezünk. Ha ezek után estére még maradt energiád, akkor az Európa szerte híres Electronic Beats gondoskodik a szórakozásról! Akár bringázol, akár nem, versenyzel, vagy csak nézelődsz, mindenképpen itt a helyed a nyár legnagyobb bringás megmozdulásán!

 

Horváth Gábor a Balatonon még nem kajakozott

A verseny egyik sztárvendége az olimpiai bajnok kajakos Horváth Gábor lesz.

A kiváló sportember novemberben tölti be a harmincnyolcadik születésnapját, ennek ellenére még mindig edzésben van, igaz ahogyan fogalmazott, az idei már csak amolyan levezetõ év a számára, de rövid távon továbbra is találkozhatunk vele a válogató versenyeken. Akárcsak június végén Balatonfüreden, a Balaton Bike Festen , ahol a június 27-én sorra kerülõ kajak-mountain bike duatlon ban méreti meg magát.

 

"A kajak értelemszerûen közel áll hozzám, a fesztivált pedig egy jó buli, amelynek még sportértéke is van – mondta a kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok Horváth Gábor. – A versenyt szervezõ Szalay Balázs könnyen rábeszélt az indulásra, ráadásul a Balatonon még úgysem kajakoztam. Az esemény a sportértéke miatt és turisztikailag is rendkívül vonzó." Ami a verseny szárazföldi részét illeti, Horváth Gábornak otthon ugyan nincs kerékpárja, de mivel alapsportágként tartja számon a bringázást – nem is esne hasra két keréken –, valamint az edzõtáborokban elég sokat spinningelnek, így nem aggódik. Ha pedig mégis gond lenne, akkor a kajakkal talán csak tudná kompenzálni a kerékpáros lemaradását.

 

A Balaton Bike Festre várhatóan a családjával érk ezõ kajakos hangsúlyozta, inkább a részvétel a fontos számára, mint a jó szereplés, de azért arról is szót ejtett, milyen hajót is érdemes választana a Balatonra. "A nyílt vízterület elég hullámos tud lenni, az idõjárástól függõen lehet kajak választani. A versenykajak nem ideális, a tengeri kajak viszont elboldogul a szeles vízen. A saját versenyem mellett a gyerekprogramokon biztosan ott leszek a gyermekemmel, ha pedig a duatlonban esetleg gyõzni tudnék, akkor a nyeremény felét valamelyik gyerekkórháznak ajánlanám fel."
Hirdetés