Az újfajta biciklinyereg jót tesz a férfiasságnak Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/08/19
Bárgyú téma, de érdekes... A kerékpáros rendőrök az amerikai belvárosokban hetenként 24 órát töltenek a nyeregben, de több vizsgálat jelezte, hogy a szokásos biciklinyereg nem tesz jót a férfiasságuknak.
Hirdetés

Egy új tervezésű nyereg fél év után érzékelhetően javította a rendőrök férfiúi képességeit - írta a Journal of Sexual Medicine augusztusi száma.

A kerékpározást a kerékpárosok igen egészségesnek tartják, és megfelelő kerékpárutak esetén jó és biztonságos közlekedési eszköz települések között, sőt akár lakott területeken belül is. Ugyanakkor nem újdonság, hogy a túl sok biciklizés, sőt a versenyzés nem túlságosan egészséges.

 

Ez év elején svájci kutatók eredményei szerint a golfozókhoz hasonlítva a profi Tour de Suisse egykori kerékpárversenyzői idősebb korukban gyakrabban szorultak szívritmus-szabályozó beültetésére, mint a golfpálya egykori bajnokai. Több szakorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a kerékpározó férfiak körében gyakoribbak a potenciazavarok.

Amerikai szakértők ezért 90 kerékpáros rendőr adatait vizsgálták . A tanulmány kezdetén a klasszikus biciklin kerekező rendőröket igen részletesen megvizsgálták, följegyezték szerelmi életük adatait, fizikai terhelhetőségüket. Ezután a rendőrök olyan nyeregre ültek át, amelyiknek csak ülőkéje volt, mint egy széknek, de hiányzott az előre nyúló nyeregrész.

Fél év után valamennyi résztvevőt ismét megvizsgáltak. Közülük csak hárman tértek vissza a megszokott biciklinyereghez, a többiek a megújított biciklit hajtották heti 24 órán át. A műszeres mérések szerint az új nyereg jóvoltából a combok belső felszinén a fizikai nyomás 66 százalékkal csökkent. Ezzel párhuzamosan javult ezen a területen a tapintó érzékelés és a rendőrök úgy találták, hogy férfiúi képességeik is javultak.

A kutatók összefoglaló véleménye szerint - néhány kivételtől eltekintve - az új, nyúlvány nélküli biciklinyerget a rendőrök kiválóan tudták használni és úgy érezték, hogy hat hónap kerekezés után férfiasabbá is váltak. A partnerek erre vonatkozó véleménye egyelőre nem ismert.

 

Na hát ilyen is van...
Hirdetés