Az év talán legkeményebb versenye Hír

x-trame.hu
2015/10/16
Az időjárás egyáltalán nem volt kegyes a Balaton északi partjára látogató montisokhoz a múlt hétvégén.
Hirdetés

Október 11-én vasárnap rendezték a Nyugat Maraton Kupa záró futamát, Balatonfűzfőn. Sokan már lezárták a maraton szezont, de az igazán kitartók még egy utolsó megmérettetésre vállalkozhattak.

Egyesek szerint az év legkeményebb versenye volt a múlt vasárnapi Nyugat Maraton Kupa balatonfűzfői futama, hiszen az időjárás egyáltalán nem volt kegyes a Balaton északi partjára látogató montisokhoz a múlt hétvégén.

 

Nyugat Maraton Kupa - Balatonfűzfő Forrás: x-trame.hu
Nyugat Maraton Kupa - Balatonfűzfő
Kép forrása: x-trame.hu

 

Az elmúlt két évhez képest idén folyamatos eső és 10 fok közeli hőmérsékletben rajtoltak el a hosszútáv versenyzői. Sajnos később sem javult az idő, de minden távon voltak elszánt résztvevők, így nem sokkal 11 után már mindenki a pályán volt.

A hobbytávosok számára ismét egy három körös pálya volt kijelölve, így a versenyközpontban izguló hozzátartozók körről-körre nyomon követhették a versenyzőiket.

A rövidtávos versenyzők a körülményekhez képest gyorsan letudták a számukra kijelölt távot. A középtáv résztvevői számára már nem volt sétagalopp ez a forduló. Az 50 km-es táv leküzdését a folyamatos eső és az olykor bokáig érő sár nehezítette. Az előző években „gyorsnak” kikiáltott pálya, most egy teljesen más arcát mutatta.

Beérkezés után mind a technika mind az ember számára dukált a „mosás”. A versenyzők tésztával, rétessel és meleg teával regenerálódhattak, amíg a díjkiosztóra várakoztak.

 

Nyugat Maraton Kupa - Balatonfűzfő Forrás: x-trame.hu
Nyugat Maraton Kupa - Balatonfűzfő
Kép forrása: x-trame.hu

 

Végül, de nem utolsó sorban essen pár szó a legnagyobb hősökről, arról a 8 emberről, aki a már említett roppant mostoha körülmények között is teljesítette a hosszútávot! Szerintünk megérdemlik, hogy név szerint megemlítsük őket: Wouter Cleppe, Hűvösvölgyi Márton, Zóka-Ujhelyi Zoltán, Vas Péter, Kelemen Imre, Vock Balázs, Kovács Tamás, Tamás Szabolcs.

Ezzel lezárult a 2015-ös Nyugat Maraton Kupa sorozata, melynek idén is lesz összetett eredményhirdetése, amit november 14-én tartanak Veszprémben.

A verseny eredményei és további infók a oldalon olvashatók.

 

Hirdetés