Ausztrál győzelem a Zalakaros Maratonon Hír

Vasvári Press
2011/07/25
Buruczki legjobb magyarként harmadik
Hirdetés
Három távon, sorrendben ötödik alkalommal rendezte július 23-án a Zalai-dombságban a Vuelta Sportiroda a Zalakaros Maraton kerékpárversenyt és a Kis-Balatont megkerülő túrát . A résztvevők négy országból érkeztek; a 74 kilométeres országúti verseny legjobb magyar helyezését a Kőbányai Torna Club kerekese, Buruczki Szilárd harmadik helye jelentette.
 
Az eseményen 74 kilométeren országúti, 39 kilométeren országúti és mountain bike kategóriában lehetett rajthoz állni; kerékpárral és görkorcsolyával a 36 kilométeres Kis-Balatoni túrát lehetett teljesíteni. A résztvevők Ausztráliából, Szlovéniából és Németországból érkeztek a magyarok mellé; az időszakosan eleredő eső ellenére is igen sok család látogatott ki a délutáni programokra, hogy drukkolhasson a több mint 160 sportolónak.
A 74 kilométeres országúti verseny háromnegyed távjánál egy néhány fős elmenés alakult ki, melyben két magyar, egy ausztrál és több szlovén tekert a helyezésekért. A Zalakarosi kilátónál kialakított célba minimális különbséggel érkezett az első három versenyző, az emelkedőn végül az ausztrál Smith volt a leggyorsabb, az idei hegyikerékpáros maraton magyar bajnok Buruczki Szilárd a győztestől mindössze 12 másodperccel lemaradva lett harmadik.
 
- Igazából az olimpiai krossz ob után egy pihenő hétnek a végén vagyok, mountain bike-os létemre, úgy érzem, jól tartottam magam. Furcsa volt, hogy a szakágamtól eltérően, szinte végig sík volt a pálya; és a sok megindulás, lószolgatás ritmusát is fel kellett vennem; gyorsító edzésnek nagyon jó volt, az augusztus 7-ei olimpiai krossz Európa-bajnokság előtt.  Az elmenésben a szlovénok hárman voltak, nehéz volt ellenük dolgozni, de csapattársam, a korábbi országúti bajnok Garamszegi László nagyon sokat segített a jó eredmény elérésében – nyilatkozta Buruczki Szilárd .
Abszolút eredmények, 74 km:
 
1. Michael Smith (ausztrál), ideje 1:46:35 2. Clan Doredos (szlovén), 1:46:40 3. Buruczki Szilárd (Kőbányai Torna Club), 1:46:47
Hirdetés