Augusztus utolsó hétvégéjén Balaton Bike Fest, új futamokkal! Hír

Augusztus utolsó hétvégéjén Balaton Bike Fest, új futamokkal! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2013/08/01
Zárjuk együtt, bringával a nyarat a Balatonnál
Hirdetés

Augusztus utolsó hétvégéjén, a Balaton északi-partjának fővárosában, Balatonfüreden várja a kerékpárosokat a 2013-as Balaton Bike Fest megújult programokkal, összesen tíz különböző pályán és futamban. A három napos rendezvény mottója: „Zárjuk együtt, bringával a nyarat a Balatonnál”, ennek megfelelően a szervezők szinte az összes kerékpáros szakág érintettjeinek szerveznek futamokat. Nem csak versenyek és maraton, de családi túrák is színesítik majd a nyárzáró programot. Minden futamra előnevezni is lehet a Bike Fest weboldalán () és szállás is közvetlenül itt foglalható.

 

Balaton Bike Fest
Balaton Bike Fest
Kép forrása: Balaton Bike Fest

 

Bike Fest verseny programok:
Újdonságként debütál a Bike Fest során a Bianchi Balaton-felvidék országúti maraton, mely a régió legszebb helyein és csekély forgalmú utakon várja az országúti kerékpáros maratonozókat, 105 km-es távon, augusztus 25-én. A maraton tombola fődíja egy 320.000 értékű Bianchi országúti kerékpár.

Az északi part fővárosának belvárosa is látványos versenyeket ígér augusztus 24-én délután. A tóparti sétányhoz közeli 900 méter hosszú lezárt pályán az országúti kerékpározók kóstolhatnak bele a FA Men kritérium versenyszám rejtelmeibe. Mindkét futam rajt és cél területe a Zákonyi Ferenc sétányon található, így a korzózó vendégeknek is programot kínál.

 

 

Bike Fest túra programok:
A szervezők a családi túrázókra is gondoltak, illetve azokra, akik a hétvége mindkét napján szívesen bringáznának szép helyeken és nem túl hosszú távokon. Nekik szól a Hotel Marina Tihany kerülő túra, mely távja 20 km és a félsziget legszebb helyeit mutatja be, mint amilyen az apátság, a belső-tó és a levendula mezők. Az útvonal kiválasztása során szempont volt, hogy a résztvevők a túra végéhez közeledve a tihanyi szabad strandon is csobbanhassanak egyet. 

A Balaton-felvidék túra 40 km-es távjában kis forgalmú utak és érintetlen, eldugott helyek szerepelnek. Balatonakali után az északi part egyik legszebb emelkedőjét magunk mögött tudva a festői vászolyi vízi színpadnál felállított frissítő állomáson feltankolva a dörgicsei várromokhoz vezet az út, majd a túra utolsó 15 km-e ismét a Balaton parton halad vissza Balatonfüredig. Mindkét túra a hétvége mindkét napján teljesíthető, a résztvevők ajándék kulacsot kapnak a napi tombolán pedig értékes szállásutalványokat is nyerhetnek a Hotel Marina felajánlásaként.

 

Balaton Bike Fest
Balaton Bike Fest
Kép forrása: Balaton Bike Fest

 

Bike Fest extrém programok:
Az extrém bringás sportok versenyzői a füredi Bike Parkban mérkőzhetnek a látványos ugrásairól ismert Monster Dirt Contest, a különböző épített akadályokon egyensúlyozó G-Híd Triál és az új őrület, a Next Consulting Pump Track pályáin. Ezek a versenyszámok speciális kerékpáros tudást igényelnek, ennél fogva kevesebb indulót vonzanak, viszont a nézők kedvencévé váltak a fesztivál történetében. Aki lélegzetelállító mutatványokkal és szaltókkal teli show-t szeretne látni, annak a bringaparkban a helye a hétvége bármely napján.

 

Bike Fest 2013 időrend:
2013. Augusztus 23:
- 12 órától nevezés és rajtszám átvétel az összes futamra, a futamoknál alább megjelölt nevezési helyeken

- G-Híd Triál (délelőttől egész nap). Helyszín, nevezés és rajtszám átvétel: Balatonfüred, Bike Park.

 

2013. Augusztus 24:

- I. Balaton kerülés - 204 km. Rajt és célterület, nevezés és rajtszám átvétel: Aquréna-Suncity előtti rendezvénysátor.
- I. Balaton nyugati-medence kerülés -75 km. Rajt és célterület, nevezés és rajtszám átvétel: Aquréna-Suncity előtti rendezvénysátor.

- Hotel Marina Tihany-túra 25 km. Rajt és célterület, nevezés és rajtszám átvétel: Aquréna-Suncity előtti rendezvénysátor.

- Balaton-felvidék túra 40 km. Rajt és célterület, nevezés és rajtszám átvétel: Aquréna-Suncity előtti rendezvénysátor.
- FA Men Országúti kritérium verseny Balatonfüred belvárosában. Rajt és célterület: Zákonyi Ferenc sétány. Nevezés és rajtszám átvétel: Aquréna-Suncity előtti rendezvénysátor.

- Mountain-bike eliminátor verseny powered by Nopeus Balatonfüred belvárosában. Rajt és célterület: Zákonyi Ferenc sétány. Nevezés és rajtszám átvétel: Aquréna-Suncity előtti rendezvénysátor.
- G-Híd Triál (délelőttől egész nap) Helyszín, nevezés és rajtszám átvétel: Balatonfüred, Bike Park.

- Monster Dirt Contest (délelőttől egész nap) Helyszín, nevezés és rajtszám átvétel: Balatonfüred, Bike Park. Részletes kiírás és internetes előnevezés ITT

- Next Consulting Pump Track (este) Helyszín, nevezés és rajtszám átvétel: Balatonfüred, Bike Park

 

Balaton Bike Fest
Balaton Bike Fest
Kép forrása: Balaton Bike Fest

 

2013. Augusztus 25:

- Monster Dirt Contest (délelőttől egész nap). Helyszín, nevezés és rajtszám átvétel: Balatonfüred, Bike Park.

- Bianchi Balaton-felvidék Országúti maraton Rajt és célterület, nevezés és rajtszám átvétel: Aquréna-Suncity előtti rendezvénysátor.

Hirdetés