Andalucia Bike Race 3-4. nap Hír

Andalucia Bike Race 3-4. nap Hír

Szász Viktor
2015/02/27
A verseny a király-etapjához érkezett, amely alaposan átrendezte a mezőnyt. 
Hirdetés

Andalucia Bike Race 3. nap
Az eddig magabiztosan szereplő Extremadura MTB TEAM ma egy defektnek és egy láncszakadásnak köszönhetően 15 perc hátrányt gyűjtött be, amit bár derekasan küzdöttek, 12 percre sikerült csupán csökkenteni a szakasz céljáig. A szakaszt az eddig 2. helyen álló SELEÇÃO NACIONAL LIBERTY SEGUROS 1 (SERRALHEIRO DAVID, OLIVEIRA TIAGO) csapata nyerte és ezzel az összetettben is az élre került. A második helyre a TOPEAK ERGON RACING TEAM 1 (Kristian Hynek, Alban Lakata) rutinos csapata jött fel, akik az idei Cape Epicre is ebben az összeállításban készülnek.

WABERER\'S AREUS MTB TEAM 2 (Szatmáry András-Vigh Zoltán) feladni kényszerült a küzdelmet Zoltán gyomorproblémái miatt, így a következő napokon (mivel a szabályok ezt megengedik) Szatmáry András egyedül folytatja és az 1-es csapatot segíti.

A Blazsó Márton-Oscar Ferrer KROSS - PROBIKE RACING TEAM páros magabiztosan versenyezve a 22. helyen áll 3 nap után, míg a WABERER\'S AREUS MTB TEAM 1 (Parti András-Juhász Zsolt) a 26. pozíciót foglalja el.

A hölgyek versenyében is nagy volt a felfordulás, a Dósa Eszter-Poór Brigitta kettős (VITALITÁS SE-KROSS-MERIDA-HUNGARY) ma kisebb krízisen ment át, bár nagyot küzdve a 10. helyre hozták magukat, az összetettben visszacsúsztak a 8. helyre, a brit csapat mögé.

 

 

Eszter szavai a verseny után: "A király etap - mit mondjak, finoman fogalmazva is méltó a nevéhez: 75 kili, 3100m szinttel, majd\' 1500m magasságban is ügyeskedve az egynyomos sziklakertben... Tudjátok, leginkább a hosszú és meredek kaptatókért rajongok - na abban aztán nem volt hiány! De ami még ennél is jobb: a sok "popsin-csúszós-bringa-tologatós-tekerhetetlen" lejtő mellett olyan remek ereszkedős nyomvonalakat is jelöltek a szervezők, hogy igazi élvezet volt (habár a meredekség miatt már szinte a hátsó keréken ültem...) :-) Brigivel hősiesen küzdve ma a 10. helyen zártunk! Minden erőnket, tudásunkat, jókedvünket beleadjuk!"

A szakaszt ismét a Milena Landtwing-Esther Süss kettős nyerte, és őrzik az összetettben vezetőnek járó zöld-fehér trikót is.

 

Andalucia Bike Race 4. nap
Minden visszatért az eredeti kerékvágásba. A legrövidebb szakaszt az Extremadura MTB csapat nyerte, amivel visszazárkóztak az összetett dobogó közelébe. Az azonban kérdéses, hogy a hátralévő 2 szakasz elég lesz-e nekik, hogy újra átvegyék a vezetést, hiszen a HYNEK-LAKATA valamint a SERRALHEIRO-OLIVEIRA kettős is csak a pozíciójuk megtartására törekedett, így mindössze fél percet veszítettek.

A nap híre, hogy Jose Antonio Hermida is feladta a küzdelmet, egészségügyi okokra hivatkozva.
A magyar érdekeltségű csapatok közül a Blazsó-Ferrer kettős a mai 24. helyével a 21. helyre jött fel az összetettben az egyenletes teljesítményüknek köszönhetően. A Parti-Juhász kettős a 30. helyen érkezve a 25. helyet foglalja el az összetettben a 4. nap után.

A hölgyek versenyében ma a 2013-as XCO világkupa összetett győztes szlovén Tanja Zakelj és csapattársa a spanyol Claudia Galicia végeztek az élen (POLAR TREK TEAM), a Landtwing-Süss kettős pedig továbbra is őrzi összetett 1 helyét.

 

 

A magyar lányoknak nagyon feküdt a mai rövidebb szakasz, ahol bő negyed óra hátránnyal a 6. helyen érkeztek sprintbefutóra a Spanyol .PRIMAFLOR ORBEA RACING TEAM versenyzőivel. ezzel ismét visszaszerezték az összetett 7. helyet, sőt mivel a Dán Válogatott Pároson ma 8 percet hoztak, még a 6. hely is elérhető közelségbe került.

Brigi a 4. szakaszról: "Kicsit izgulva álltam ma rajthoz, hogy jól menjünk, hiszen ez az első többnapos maraton versenyem. Mindamellett hogy iszonyat kemény verseny, nagyon jól érzem magam. A pálya rendkívül technikás, viszont sokat lehet tanulni, tapasztalatot szerezni. A mai napon nagyon jól taktikáztunk. Sajnos a sprintbefutón, ha centiméterekkel is, de alulmaradtunk, így is a 6. helyen zártunk. Eszterrel remek párost alkotunk, nagy az összhang! :-) " (megjegyzés, a 6. helyért a sprintbefutót végül Eszterék nyerték, hiszen a szabályok szerint a 2. áthaladó csapattag ideje számít).

Hirdetés