Alpok Spirit - Kőszeghegyalja új kerékpárosbarát szállással került fel a térképünkre

Alpok Spirit - Kőszeghegyalja új kerékpárosbarát szállással került fel a térképünkre

Tankó József
Tankó József - Támogatott tartalom
2023/09/14
Kőszeg környéke és az Alpokalja ötvözi a hegyi kerékpározás, illetve országúti bringázás minden örömét. A lankás aszfaltozott, illetve erdei utak mindenkinek személyre szóló, felejthetetlen élményeket kínálnak, és persze a Burgenland Trails-ről se feledkezzünk meg!

Kőszegi kerékpáros lehetőségek

Kőszeg és környéke nem ismeretlen célpont a kerékpárosok többségében. Az Írottkő Natúrpark Kerékpárút pedig nagyszerű felfedezést és élmény garantált, mivel végig kitáblázott, javarészt főutaktól elszeparált, aszfaltozott kerékpárutakon vezet az Abért-tótól a kőszegi határátkelőig, majd a továbbiakban a Hegyalja megkapó tájain, Cákon és Velemen keresztül egészen Bozsokig. 

A Natúrpark kerékpárút közelében Kőszegszerdahelyen egy erdőszéli, csobogó patakparttal szegélyezett területen álmodta meg Széles Balázs az Alpok Spirit Apartman Park helyszínét.  Kőszegszerdahely kerékpáros csillagtúrák kiindulópontjának tökéletes, mivel ez a csendes kis falu Kőszegtől 7 km-re, Cák, Velem településektől 2-3 km-re, és a Burgenland Trails rohonci tavi végétől mindössze 9 km-re található. 

Kerékpárosbarát szállás

Az apartmanpark üzemeltetője, Balázs már a projekt elejétől tudta, hogy szeretne igazi bringás szállásként is üzemelni. Ennek eredményeként egy teljesen felszerelt ( szerelőállvány, szerszámok, belsők, kerékpármosó, kompresszor..stb), ebike töltésére is is alkalmas biztonságos, kamerával megfigyelt, zárható kerékpártároló is elkészült már a nyitásra. Az apartmanokban természetesen a környéket bemutató turisztikai és bringás információs kiadványok is helyet kaptak, illetve Balázs is szívesen segít, ha éppen egy bringás túravezetőre, vagy éppen egy kerékpárra lenne szükségünk. ( előzetes egyeztetés alapján bérlés is lehetséges)

Az apartmanházak minden igényt kielégítő felszereltséggel, és modern kialakítással tökéletes feltöltődést biztosítanak egy átbringázott nap után. Az apartmanok teraszáról pedig a patak és hűs erdő biztos egy kis csendességet, és nyugalmat ebben a rohanó világban.

Merre érdemes az Írottkő Natúrpark kerékpárúton kívül is bringázni a környéken? 

Ha országúti kerékpárral érkezel, akkor érdemes Bozsok felé venni az irányt, és átlépni a magyar-osztrák határt. A határátlépés után az utak kisimulnak, és szuper aszfaltozott bringa útvonalak fedezheted fel a burgenlandi vidéket. 

Mountain Bike Burgenland?

Ahogy korábban kollégám írta: Ja, Natürlich! Ráadásul olyan közel a határhoz, hogy gurulás közben kételyeink támadnak a határátlépés tényleges megtörténtével kapcsolatban…alábbi videóban megnézhetitek, illetve ITT olvashatjátok a Burgenland Trails-en szerzett élményeit! (https://www.mozgasvilag.hu/kerekpar/hirek/burgenland-trails

Ha úgy érzed, hogy lelépnél 2-3 napra bringázni egy kicsit. Akkor legközelebb fedezd fel az Alpok Spirit Apartmanokat.