A Nyugat Maraton Kupa bemutatkozott

A Nyugat Maraton Kupa bemutatkozott

X-trame.hu
2013/06/27
201 induló, napsütés és Blazsó Marci győzelem. Kezdetét vette Zircen a Nyugat Maraton Kupa.
Hirdetés

A Nyugat Maraton Kupa első fordulóján rajthoz állt Blazsó Márton (VKE-Nelson Specialized) és Búr Zsolt (Alpinbike Team Giant Endura CsontiCar) is. A hosszútáv rajtja után ketten el is szakadtak a mezőnytől majd a Kőrishegyi emelkedőn Blazsó leszakította Buzsót. Zsoltinak apró technikai problémák is közbe jöttek. (Erről és az egész versenyről Buzsó beszámolóját itt olvashatjátok.) 

Végül Blazsó Márton aki a Nyugat Maraton Kupa arca is 12 perc előnnyel érkezett a célba Búr Zsolt és Farkas Zsolt (Bringabanda Sport Club) előtt.


A teljes eredménylistát

Mint első versenyünkkel természetesen elfogultak vagyunk ezért mi többet nem mondanánk a versenyről. Viszont engedjétek meg, hogy a fent leírt rövid sajtóközleményen kívül, ide másoljunk néhány facebook hozzászólást, amit az oldalunkra írtak az indulók.

„ Nagyon jó volt!!!”

„Nagyon jó volt!külön öröm,hogy a gyerek verseny is profin lett szervezve, elvégre belölük lehet az utánpótlás. Köszönet, szerintem profi volt.Csak igy tovább. Sok sikert! Herenden találkozunk!”

„Nagyon jó volt!!!Várjuk Herendet!”

„A pálya nyomvonala nagyon szuper volt!”

 

Blazsó Márton
Blazsó Márton

 

„Az első montis buli volt az életemben, rögtön bele a közepébe... Köszönöm a szervezők gondos munkáját. Nem lehetett eltévedni a pályán, jó volt a szalagozás. A frissítés, az annyira jó volt, hogy alig bírtunk elszakadni a frissítő állomásoktól. És: végre egy verseny, ahová sportos anyuka módjára bringán éreztem és ahonnan két keréken mentem haza. Megalájk!!!!!“

 

„Sziasztok!
Nagyon jó hangulatú verseny volt. Amit javaslok meggondolás tárgyává tenni, hogy a pálya szalagozását, kijelölését jobban megoldani. Több alkalommal volt mikor fékeztem, lassítottam, és bizonytalan voltam, hogy most jó irányba haladok-é!?

Amúgy mindennel nagyon elégedett voltam! Kitűnő szervezés, póló vásárlási lehetőség, a frissítő pontokon éltel, ital. Szóval tényleg látszik a szervezettség, és hogy szívetek, lelketek bele tettétek!
Az különösen tetszett, hogy családias jellegű hangulata volt az egész versenynek.
Nagyon élveztem, köszönöm, hogy részt vehettem az első versenyeteken!”

 

A pálya kijelölését úgy éreztük, hogy maximálisan megoldottuk. Volt aki szerint ez tényleg így volt, volt aki szerint nem. A herendi futamra több szalaggal fogunk készülni és még jobban jelöljük a pályát, mert a célunk az, hogy mindenki elégedett legyen.

 

Frissítő
Frissítő

 

„Én 23 év kihagyás után, a verseny napja előtt 18 nappal ültem először biciklire. (Csak mostanság szántam rá magam, hogy veszek egyet.) Azóta viszont szinte minden nap tekertem (és közben mindig megálltam fotózni) a Zirc környéki ösvényeken.

Semmit nem tudtam eddig a versenyekről, véletlenül vettem észre, hogy 23-ára pont ide szerveztetek kupát. Mivel kalandvágyból indulókat is vártatok és érdekelt az egésznek a hangulata, én is gyorsan beneveztem a 30km-es távra, nem akartam kihagyni, ill. megkockáztatni, hogy legközelebb csak egy év múlva lesz lehetőségem itt helyben. Kíváncsi voltam magamra is, milyen lehet egyfolytában tekerni. Igyekeztem a sor végéről indulni, majd menet közben fotózni, de ahogy elnéztem, mindenki komoly versenyző volt rajtam kívül. Én aznap kértem kölcsön bukót, kesztyűm és mezem nem volt, szinte csak rajtam volt fűzős vászoncipő és nekem volt kitámasztó, első-hátsó lámpa és csengő. De sok tapasztalatot gyűjtöttem, nagyon jól éreztem magam és kellemesen elfáradtam. Köszönet ezért a szervezőknek és az összes versenyzőnek.”

 

Köszönjük a sok pozitív és konstruktív hozzászólást. Jövő héten még egy kérdőívet minden indulónak kiküldünk, hogy az esetleges további javaslataitokat be tudjuk építeni a következő fordulóba.

A Herendi futam 08.18.-án lesz és nevezni itt lehet rá. Találkozzunk Herenden!

 

klikk

klikk Fejes Miklós beszámolója aki az indulása melett a szpíkerkedést is megoldotta. Hogy hogyan? Erről is ír a beszámolójában.

Hirdetés