A népszerű hegyimenő és az előkelő trekking Hír

(x) - Támogatott tartalom
2016/06/27
Haibike és Hercules kerékpárbemutató

Egy koranyári fagyizós kiruccanás alkalmával - ha már úgyis arrafelé jártunk - benéztünk a Bringaboard kerékpárüzletbe, mert kíváncsiak voltunk, hogy melyek a legnépszerűbb modelljeik és miért.

A kiemelt kerékpárok közül kettő ragadta meg a fantáziánkat, úgyhogy lőttünk róluk néhány fotót és most bemutatjuk Nektek is.

 

Haibike Edition 7.30

A Haibike Edition 7.30 - mint a Bringaboard eladójától megtudtuk - az egyik legnépszerűbb kerékpármodelljük. Már az elején lelövöm a poént - egész egyszerűen azért, mert egy robosztus felépítésű, vadító megjelenésű és korrekt áron elérhető 27,5"-es mountainbike, ráadásul a Haibike név sem hangzik rosszul.

 

bringaboard-haibike-edition-730-2-.JPG Forrás: Mozgásvilág.hu
Haibike Edition 7.30
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Nyilván high-end karbonvázat és csúcsmodern alkatrészeket is hiába keresnénk rajta, de egy hobbi-mountainbike kerékpárhoz ezekre nem is feltétlenül van szükség. Van viszont egy erős, a jól bevált 6061-es aluból húzott, alacsony tömegű vázszerkezet, csinosan ívelt hátsó támvillákkal, Suntour XCT HLO-DS lockout-os, 100 mm-t mozgó első teleszkóp, Shimano Acera váltó, Tektro Auriga hidraulikus tárcsafék, 27,5"-es, Haibike külsők Ryde alufelniken és mindezt XLC alkatrészekkel (amiket személy szerint kifejezetten szeretek) egészítették ki.

 

bringaboard-haibike-edition-730-15-.JPG Forrás: Mozgásvilág.hu
Haibike Edition 7.30
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Egyébként épp az XLC alkatrészek (mint például a kormány, vagy a stucni) teszik az összképet széppé, nagymenő megjelenést adva a Haibike Edition 7.30-nak. Így lesz ez a kerékpár egy szerethető és megbízható hétvégi hobbi-mountainbike - amit természetesen ér hétköznap is meghajtani... sőt.

 

Hercules Avanos Disc

A Hercules Avanos Disc már más tészta. Mivel a közelmúltban még trekking lázban égtünk, ráállt a szemünk erre a kategóriára és az Avanos Disc-et kifejezetten kívánatosnak találtuk. Ha hátulról közelítünk felé, egy masszív, strapabíró, kényelmes és elegáns városi közlekedőnek gondolhatjuk, erős csomagtartóval, gyárilag felszerelt hátsó lámpával, teleszkópos nyeregcsővel és kényelmes, párnázott nyereggel. Kitámasztója a hátsó keréktengely közelében van rögzítve, ami megkönnyíti a kitámasztott kerékpár tologatását, a lánctányért és a láncot is végig műanyag láncvédő takarja, nehogy az ünneplős hosszúnadrág leszedje a hatjásról a koszos olajat (hogy ennek a lánc, vagy a nadrág örül-e jobban, talán ki lehet találni).

 

Hercules Avanos Disc Forrás: Mozgásvilág.hu
Hercules Avanos Disc
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

A parkoló óra ugyan kit izgat!? - Galériához klikk a képre!

 

Aztán, ahogy tovább haladunk az első kerék irányába, ezt az elegáns megjelenést felturbózza, sportosabbá teszi a színben jelentősen elütő, csontfehér Suntour teleszkóp, ami a hétköznapi városi használat mellett hétvégi túrákra, tókerülésre is alkalmassá teszi a Hercules Avanos Disc-et. A gyorsan suhanós, vagy kényelmes, nézelődős testhelyzet között az állítható dőlésű stucnival tudsz váltani.

A kerékpár exkluzív mivoltát a hidraulikus tárcsafék, az agydinamóról táplált első- és hátsó lámpa és a jó minőségű, masszív alkatrészek adják, de a Schwalbe Silento külső is remek választás volt, ha a városi- és hétvégi vegyes használatot vesszük alapul. A hátsó csomagtartóhoz megfelelő adapterrel táska, vagy miegymás is csatlakoztatható az integrált rögzítőrendszerhez és ugyanitt ízlésesen rögzített pumpát is találunk.

 

Hercules Avanos Disc Forrás: Mozgásvilág.hu
Hercules Avanos Disc
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

A Hercules Avanos Disc-et ahogy kihoztad a boltból, máris használatba veheted és már csak egy csengettyű hiányzik a KRESZ-kompatibilitáshoz (de szerintem, ha szépen mosolyogsz az eladóra, rátesznek neked egyet grátisz).

Te melyiket választanád?

 

A Hercules és Haibike kerékpár modelleket keresd a Velodreambikes viszonteladóinál!