A korábbi kritériumbajnok Ivanics nyerte a Bianchi kritériumversenyt Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/06/27
Ivanics Gergely nyerte a Balaton Bike Fesztivál keretében megrendezett kerékpáros Bianchi Balatonfüred országúti kritériumversenyt péntek délután. A korábbi kritériumbajnok pontjai alapján a tavalyi hosszútávú gyõztest, Madaras Zoltánt utasította maga mögé.
Hirdetés

A Balaton-parti város centrumában kialakított, a forgalomtól teljesen lezárt körpályán 60 percet plusz 1 kört teljesítettek a versenyzõk a nedves aszfalton. A magyar viszonylatban kiemelkedõ díjazású viadalon az elsõ tíz helyezett között összesen félmillió forintot osztottak ki, ebbõl a gyõztes 150 ezret kapott. A díjakat Dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, a verseny egyik védnöke adta át.

 

- Nem volt különösebb taktikánk, talán annyi, hogy próbáltuk egyben tartani a mezõnyt. Fekszik nekem a kritériumverseny, fõleg, ha pici domb is van benne , Füreden az is volt. A 6. körben picit megtorpant a mezõny, ezt kihasználtam és próbáltam megszökni, sikerült is, de kaptam egy defektet. Visszaálltam a szabályok értelmében, majd klubtársam, Madaras Zoli tudta tartani velem a lépést, de én szereztem a több pontot, így én nyertem a viadalt - mondta a vasárnapi hosszútávú bajnokságra készülõ gyõztes.

 

Az amatõröknek, utánpótlás-korúaknak és a hölgyeknek külön viadalt szervezett Eisenkrammer Károly és csapata.

Elit férfiak eredményei: 1. Ivanics Gergely (Betonexpressz 2000-Limonta) 62 pont 2. Madaras Zoltán (Betonexpressz 2000-Limonta) 49 pont 3. Cziráki István (Betonexpressz 2000-Limonta) 15 pont


Hirdetés