A családnak megtakarítás, neked új bicikli!

(x) - Támogatott tartalom
2013/07/01
BringaCsere Program: Egyedülálló kezdeményezés Mindenkinek!

Egészséges életmód – megtakarítás – segítségnyújtás - külön-külön is értékes szavak az olvasó számára, de mi a helyzet akkor, ha ezek a szavak összekapcsolódnak és együttes értelmet kapnak

Németországban már komoly hagyománya van, Magyarországon pedig PORT Bringacsereprogram néven harmadik alkalommal kerül megszervezésre az a példaértékű akció, amit a környezet, a mozgás szeretete és a segítségnyújtás vezérel.

 

A június közepétől július 27-ig, de legfeljebb a készlet erejéig tartó program keretében egy olyan országos kampány indult útjára, amelynek keretein belül a régi, megunt biciklinket akár 20-60%-os kedvezménnyel egy új Capriolo vagy Cube kerékpár típusra cserélhetjük a kijelölt kerékpár szaküzletekben.

A kedvezményt nem a visszavitt bicikli állapota határozza meg - persze a bicikli rendelkezzen alapvető minimális elvárásokkal, azaz legyen váza, kereke és kormánya - hanem a kiválasztott kerékpár típusa, amelynek mértékéről a szaküzletekben kaphat bővebb felvilágosítást a vásárló. Extra szolgáltatás továbbá, hogy az üzletben leadott régi darab elszállítását és környezettudatos megsemmisítését már a kerékpárszaküzletek vállalják.

A projekt egyik legfontosabb pillére a segítségnyújtás. Sajnos nem mindenkinek adatik meg az önfeledt biciklizés élménye. Szomorú tény, hogy Magyarországon nagyon sok olyan gyermek él, aki eddig soha nem ült biciklin, s sajnos nagyon sok olyan óvoda is van, amely nem engedheti meg magának a kerékpárbeszerzés költségeit.

 

A PORT Bringacsereprogram a Velencei-tó melletti óvodák pedagógusai munkáját támogatja azzal, hogy minden lecserélt 50. bicikli után egy ajándék kétkerekűt ajándékoz az adott intézménybe járó lurkók számára.

Ezzel az a célja, hogy a gyerekek számára olyan programok lehetőségét biztosítsa, amelyek a környezet, a mozgás, az egészséges életmód szeretetére nevelik őket.

Most bárki, aki részt vesz a Bringacsereprogramban, nem csak magának, s családtagjainak szerez nagy örömet, hanem nagyban hozzájárul ahhoz, hogy minél több kisgyerek tapasztalhassa meg a
bringázás élményét. Erre utal a program szlogenje is: ami a családoknak megtakarítás, az óvodák gyermekeinek meglepetés.

 

A program július 27-én ér véget, de hogy hány kerékpárt kapnak a Velencei-tó melletti óvodák, az csak augusztus 4-én kora délután fog kiderülni. A szervezők ekkor tartják ugyanis a Tour de Ring – Hétvége 2keréken – rendezvényen az ünnepélyes díjátadót a Hungaroringen. Az eseményre az óvodák képviselői és lakói mellett minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Zsoldos Dávid, a PORT.hu-t is megjelentető Libri Média ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a PORT elkötelezett támogatója a kerékpározással kapcsolatos kezdeményezéseknek, az egészséges életmód, a mozgás és a közös családi és baráti programoknak. „Hiszünk abban, hogy értékes és példamutató kezdeményezések jöhetnek létre az olyan összefogásokból, ahol a célok egyértelműek. Ha megvan a döntés az új kerékpár beszerzésről, akkor ahhoz társuljon nagy kedvezmény, s adjuk tovább a kerékpározás örömét, a környezettudatos életmód szeretetét a családtagoknak és barátoknak, valamint segítsük azon intézmények működését, amelyeknek hitvallása mások támogatása.”

 

Bogdán Csaba, a Velobike Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „Fontos számunkra, hogy a családoknak nyújtsunk segítséget az egészségesebb életmódra való átállás érdekében. Nem csak mint közlekedési eszközt szeretnénk népszerűsíteni a kerékpározást, hanem egy új, egészségesebb életforma fontosságát is előtérbe szeretnénk helyezni ezzel, Cube és Capriolo márkáinkkal ezért veszünk részt a PORT Bringacsereprogramban. Gyerekkorunk fontos része a biciklizés, ezért kiemelt fontosságúnak tartjuk az óvodáknak adományozandó kerékpárokat is, amelyekkel sok-sok hátrányos helyzetű gyermek jut ehhez a lehetőséghez.”

 

A PORT Bringacsereprogramban résztvevő üzletek és szervizek listáját, valamint az akció további részleteit, feltételeit a következő oldalon tekinthetjük meg: www.bringacsere.hu