29-es montik, a Zaboo Hír

Karafa Balázs
2011/10/18
A 29-es montik világa egyre bővül, a Zaboo egyenesen Svájcból kínálja azt a magas minőséget, melyet egy igényes vásárló elvár a kerékpárjától.
Hirdetés
A tengerentúlon lassan egy évtizede tart már a 29-es bringák térhódítása. Európában, azonban csak az elmúlt 2 évben jelent meg teljes mellszélességgel a 29-es paletta! Napjainkban nem is nevezhető nagy, komoly gyártónak az, aki ne hozakodott volna elő 29”-es kerékátmérőjű kerékpárral!   Sok cég, nagyon sokáig kivárt, megvárta míg a többi gyártó finomítja a technológiát, így veszteség nélkül vághatott a 29-es piac közepébe!
81920-zaboo_terra29.jpg
81920-zaboo_terra292.jpg
Zaboo Terra 29
 
Az újítások terén mindig is élen állt a Specialized és a hazánkban kevésbé ismert Gary Fisher ,  vagy éppen a hazai piacon ez idáig szintén megbújó Zaboo! Ez a kicsi, de annál lelkesebb cég családias hangulatban, egyenesen a svájci Alpokból nyújtja azt, amit a legnagyobb kerékpárgyártók közül is csak némelyik !
A 29-es kerékpárok esetében különösen fontos a testi adottságokhoz a megfelelő méret kiválasztása .  Általában, nem csak a Zaboo esetében, a hosszabb felsőcső miatt, aki ez idáig 19”-os vázzal hajtott, előfordulhat, hogy 29-es bringánál a 17,5"-os méret lesz számára a nyerő! Ezt szem előtt tartva, lehetőségünkhöz mérten, törekedjünk a vásárlás előtt arra, hogy ne csak képen, lássuk a kerékpárt!
 
81920-zaboo_zombie29.jpg
Zaboo Zombie
 
A váz kialakításánál a fő szempont a versenyzés volt , így minden arra van kihegyezve, hogy a lehető leghatékonyabban tudjunk hajtani, a kényelmi szempontok megtartása mellett! A fejcső, a mai trendeknek megfelelően „tapered” kialakítású, tehát alul 1,5”-os, felül pedig 1-1,8”-os! Nagyobb keréknél, a villára, fejcsőre ható terhelés is nagyobb, így nem spórolták ki az alpesiek a homlokcső tervezésénél az anyagot! Annak érdekében, hogy a kormány magassága ne emelkedjen drasztikusan - a 26"-os kistestvéreihez képest - a fejcső méretét nagyon rövidre szabták. Emiatt és a felsőcső lefelé ívelése miatt, a Terra29-es váz nagyon agresszívnek tűnhet!  
A Terra29 vázat szánják az abszolút élsportolóknak, míg a Zombie29 -est a versenyzés mellett a kényelmi, hobby bringásoknak ajánlják! A Zombie29 olyan ínyencségeket tartalmaz, mint a rejtett bowdenezés, ami a jövő évtől már a többi modellen is megfigyelhető lesz! Közvetlen, azaz PM-es fékfelfogatást tesz lehetővé az összes váz!
 
81920-Terra29.jpg A Terra29-es
 
Menet közben... Az első szembetűnő dolog, a kényelem! Az abszolút versenygeometria ellenére, nagyon kényelmes! A rövid tengelytáv megtartása miatt meglepően fordulékony . Aszfalton, kigyorsításkor érezhető picit, hogy lomhább a 26-os társánál, azonban ha belendül, olyan érzetet ad, mintha semmi sem tudná megállítani! Azonban, terepre beérve jönnek elő a kerékpár igazán jó tulajdonságai! Ha felfelé vesszük az irányt, az első, a nagyobb kerék – nagyobb tapadás miatt nem forog el a kerék annyira, még nagyon kavicsos felfelék esetében sem! Amint meredekebb emelkedőkre érünk, megszűnik az a reflex, hogy előre kell ülni, egyensúlyozni, küzdeni azért, hogy ne emelkedjen az elsőkerék! 29-es esetében egyszerűen nem kell, még bátran, ki is állhatunk a nyeregből, mintha csak egy országúti kerékpáron ülnénk! Az út akadályait sokkal könnyebben vesszük a nagyobb kerékkel, nem akad el úgy a sziklákban, kövekben, gyökerekben!
 
81920-Zombie29.jpg A Zombie29-es
 
Lefelé azonban vigyázzunk fele! A 26-os társához képest sokkal jobban begyorsul , emellé olyan stabilitás társul, ami még a legügyetlenebbek önbizalmát is meghozza!  2011-től már Magyarországon is elérhető! A cégünk szlogenje elmond mindent! 
Zaboo – the ride size
2012-ben új fejlesztésekkel érkezik Magyarországra a Zaboo ! Köztük lesz 29-es összteleszkópos, fully váz, egy teljesen új karbon váz, valamint egy alumínium váz! Az új karbon váz, a Terra29-er egy továbbfejlesztett változata, nem ejtett felsőcsővel, rejtett bowdenezéssel, BB30 középcsapágyházzal, nagyobb sárférő hellyel, mindehhez 1110 gr-os súly párosul!
Keressük továbbá olyan viszonteladókat jelentkezését   akik bővíteni szeretnék kínálatukat egy prémium svájci bringamárkával, mindezt a "29es forradalom" népszerűsítése jegyében.
 
Szakmai, és a bringákkal kapcsolatos egyéb kérdésekkel Karafa Balázshoz forduljatok.
Tel.:+36 30 624 22 46 , vagy írjatok a europe@zaboobikes.com-ra.
  
További információk és katalógus :
Gaál András(értekesítés CEE régió)           Simon Zahnd (founder,director of Zaboo) +36 30 627 23 79                                      +41 (0) 79 325 79 42 europe@zaboobikes.com                            info@zaboobikes.com
81920-Logo.jpg
Hirdetés