2012-ben jön a T-Systems Elimina Tour! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2012/06/28
Az „Eliminator Pro-Sprint” (bel)városi sikátorokon,  lépcsőkön át vezető különleges kerékpáros erőpróba!
Hirdetés

 

Magyarország első és eddig egyetlen profi hegyikerékpáros egyesületét, az Euro One Waberer’s Pro MTB Team-et menedzselő sport marketing ügynökség, a Sport Vision & Solutions Kft., 2012-ben olyan négyállomásos nemzetközi kerékpáros versenysorozatot szervez, amely egy új színfoltja lehet a hazai kerékpáros rendezvényeknek. A rendezvénysorozat a közismertebb maraton és olimpiai krossz versenyek mellett, egy új versenyszámot mutat be, az Eliminator Pro-Sprint-et. A hazánkban eredeti jellegét tekintve kevéssé ismert versenyszám rendkívül gyorsan fejlődő népszerűségét jelzi, hogy külföldön az idei évtől kezdve már világkupákat is rendeznek belőle.

Miért érdemes ellátogatni a verseny helyszínekre?

Az „Eliminator Pro-Sprint”-nek (XCE) elnevezett kerékpáros versenyszám, 500-1000 m hosszú, (bel)városi sikátorokon,  lépcsőkön át vezető körből áll, ahol a versenyzők 4 fős csoportokba osztva mérik össze fizikai és technikai tudásukat, megküzdve egymással és a környezet adta természetes, illetve mesterséges elemekkel. Minden futam első két helyezettje kvalifikálja magát a következő körbe, míg végül a 4 legjobbnak bizonyult versenyző utolsó döntő futamán dől el a végső sorrend. A belvárosi futam nézői és versenyzői szempontból is egyaránt különleges, hiszen a látványos elemek és technikás megoldások felejthetetlen élményt biztosítanak mindenki számára, legyen az odalátogató kíváncsi néző vagy profi rider.

82470-eliminatour_logo1-500x646.jpg

A szervezők igazi kerékpáros fiesztát, a versenyekről készült TV-s műsorokat, neves külföldi versenyzőket, egész napos programot  és fantasztikus hangulatot ígérnek a 9000 € összdíjazású rendezvényen.

„Hiszem, hogy az EuroOne-Waberer’s csapatnál tanúsított profi hozzáállásunk a versenyszervezés területén is megállja majd a helyét és a látványos futamoknak köszönhetően még jobban hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy népszerűsítsük ezt a fantasztikus sportágat! Ezúton is köszönjük a T-Systems-nek, hogy fantáziát látva kezdeményezésünkben, nevüket, szakértelmüket és támogatásukat adják a rendezvény és ezzel együtt a sportág népszerűsítéséhez!"- mondta Nagy Zoltán a Sport Vision & Solutions ügyvezető igazgatója.

Egyelőre többet nem árultak el a szervezők, azt azonban igen, hogy az első fordulóra Vácott kerül sor, 2012 június 30-án, a történelmi barokk Főtéren és környékén, majd a következő helyszínek Szentendre, Nagykanizsa és Budapest lesznek. Minden további információ az esemény honlapján olvasható. 

Eliminatour Bringaverseny from Mozgásvilág.hu on Vimeo .
Hirdetés