1200 indulót várnak vasárnap a bajnokavató Bükk Maratonra

VasváriPress
2012/08/01
Az Egeres-völgyi Sport Fesztivál keretein belül rendezi a Nagy SE augusztus 5-én a hegyikerékpáros Bükk Maratont. 
Hirdetés





A Top Maraton sorozat 3., bajnokságnak is helyt adó állomására a magyarok mellett hat ország, mintegy 1200 kerekesét várják a szervezők. 

 

A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség a Bükk Maraton alkalmával 11 kategóriában írta ki a magyar bajnokságot. A maraton elit címvédők Buruczki Szilárd és Dósa Eszter – Buruczki ezúttal sérülés miatt nem vehet részt az eseményen, Dósa hétvégi, horvátországi maraton-győzelme viszont jó formát mutat. A sportág magyar kvótásai, Benkó Barbara és Parti András a viadalt megelőző napon utazik Londonba, így ők nem lehetnek jelen az ország egyik legnagyobb hegyikerékpáros eseményén.

 

A versenyen a szabadidősportot kedvelők is elindulhatnak, a szervezők külföldieket is fogadnak; az előzetes nevezések szlovén, osztrák, szlovák, román, francia és cseh kerekesek részvételét feltételezik.

 

A maratont három távra: 93 (2570 méter szint), 58 (1700 méter szint) és 37 (743 méter szint) kilométerre írták ki. A versenyközpontot – immár harmadik esztendeje – a Felsőtárkány melletti Egeres-völgyben építi ki Nagy Ádám és csapata, ahol előző nap a Titán Kupa utánpótlás-krosszversenyre, illetve terepfutásra lesz lehetőség; a hétvége további programjait természetjáró túra, kisvasutazás és barlangászat jelenthetik. A szervezők készülnek a várható nagy melegre: a leghosszabb távon 5 frissítőállomás várja a kerekeseket; a három távon felállított pihenőkön összesen 300 kg banán és öt ezer liter víz áll majd rendelkezésre.

 

A terepfutásra szombaton 11 órától, a Titán Kupára délután kettőtől kerül sor. Vasárnap a hosszú távot reggel kilenckor indítják, a fél tízkor a közép, majd tízkor a rövid következik. Az eredményhirdetésre délután négy órától kerül sor. 

 

Nevezési határidő: augusztus 4., 19.00 óra ( www.odinsport.hu ).
Hirdetés