Pénteken ideiglenesen kinyit a Városligeti Műjégpálya Hír

Mozgásvilág.hu
2011/12/14
A műjégpálya az ünnepek alatt is várja a látogatókat,  az egységes jegyár 1300 forint lesz , amely egy alap-balesetbiztosítást is tartalmaz.
Hirdetés

 

Péntektől két hétig nyitva lesz a Városligeti Műjégpálya . A létesítményt a januári 6. és 8. között tartandó gyorskorcsolya Európa-bajnokság beharangozó rendezvényéhez kapcsolódóan nyitják meg ideiglenesen - írta Szűcs Somlyó Mária, a Városháza kommunikációs igazgatója.

 

A műjégpálya az ünnepek alatt is várja a látogatókat, az egységes jegyár 1300 forint lesz, amely egy alap-balesetbiztosítást is tartalmaz.

A közlemény kitért arra is, hogy a felújított műjégpályát a kivitelező csődeljárása miatt nem tudták még hivatalosan átadni.

A  Városligeti Műjégpálya    legutóbb a 2008-2009-es téli szezonban üzemelt, a felújítást idén november elején fejezték be. Elvégezték a műemlék épület teljes felújítását, a bejárati csarnok például az 1926-os állapotot tükrözi aranyozott oszlopaival és korlátjaival. Az épületben a jégkészítéssel, az épületgépészettel és a gyengeáramú rendszerekkel kapcsolatban a legmodernebb technológiát építették ki. A pálya alatt több mint 210 kilométernyi cső húzódik, ez biztosítja Európa legnagyobb összefüggő jégfelületét.

 

A sportolásra alkalmas terület 15 százalékkal nagyobb a korábbinál. A létesítmény egyszerre nagyjából négyezer látogatót tud kiszolgálni. A rekonstrukció 4,7 milliárd forintba került, amelynek kétharmada uniós támogatás.

 

A Városligeti Műjégpálya mellett számos további budapesti és vidéki korcsolyapályán lehet hasítani az idei szezonban...

 
Hirdetés