Jégálom Bécsben Hír

Compress
2012/01/18
A Városháza előtti téren több mint hétezer négyzetméternyi jégfelület és egy újabb mesevilág várja a korcsolyázás szerelmeseit.
Hirdetés

Néhány nap múlva megnyitja kapuit az osztrák főváros legújabb attrakciója, a Bécsi Jégálom.

Tizenhetedik éve építik fel a bécsi Rathausplatzon a Wiener Eistraum (Bécsi Jégálom) korcsolyapályáját, amely idén már 7.200 négyzetméternyi jégfelülettel várja a látogatókat . 2012-ben ugyanis nemcsak a Városháza előtti teret, de az egész Déli Parkot beszövi a rendezvény. A két nagy jégpálya mellett csodálatos ösvények kacskaringóznak a park fái között is. Idei újításként – a nagy pálya helyett – ezen a részen kaptak helyet a curling-pályák is, amelyeket interneten lehet lefoglalni. .

 

82106-Eistraum1.jpg

 

A hangulatról a Radio Wien jégdiszkója gondoskodik , akik pedig elfáradtak, azok hét gasztronómiai stand kínálatából meríthetnek erőt. Idén egy hüttét is berendeztek melegedőnek, ahol rusztikus hangulatban engedhetik fel átfagyott végtagjaikat a látogatók.

Változatlanul lehet viszont forró levegővel előmelegített korcsolyákat bérelni, amelyekből 1.200 pár várja a sportolni vágyókat. A legkisebbek ingyen bukósisakot és kétélű korcsolyát is kaphatnak . Szintén az ő biztonságukat szolgálja a tíz pingvin is, amelyekbe belekapaszkodva könnyebben elsajátíthatják az első lépéseket a jégen.

Tavaly egyébként 510 ezer sportolni és szórakozni vágyó rótta köreit a képeskönyve illő környezetben, amelynek létrehozásához 400 ezer méternyi hűtőcsövet fektettek le és 350 fényszórót valamint 500 LED-lámpát szereltek fel.

A Bécsi Jégálom 2012. január 19-től március 4-ig tart nyitva, a megnyitó napján a korcsolyázás ingyenes. Bécsi Jégálom – Wiener Eistraum www.wienereistraum.com

 

82106-Eistraum.JPG
Hirdetés