The North Face Reel Rock Filmesztivál 2010 Hír

Extrem.hu
2010/11/29
Első nap  a világ legjobb sziklamászóiról készült filmeket lehet megnézni, a másodikon pedig három brutális sí és snowboard filmet.
Hirdetés
81184-reelrocktour.jpg  
THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL December 8-9 Toldi mozi, Budapest A vetítések 19.00-kor kezdődnek, a belépő 800 Ft. Részletek: Klikk ide!
 
...ízelítő a fesztivál műsorából...
Edzésmániás TOP sziklamászók “Edzésmániás vagyok. Nem vagyok jobb vagy tehetségesebb mint a többiek, egyszerűen baromi sok munkát teszek bele abba, hogy ilyen eredményeim legyenek” - mondja a Swiss Machine című filmben Ueli Steck , napjaink egyik legsokoldalúbb hegymászója. Ezt a filmet december 8-án este a Toldi moziban vetítik, sok más briliáns sziklamászófilmmel együtt.
 
Lejátszás  
 
A THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL első napján a világ legjobb sziklamászóiról készült filmeket lehet megnézni, a második napon, december 9-én pedig három brutális sí és snowboard filmet. Az imént említett Ueli Steck 2 óra 47 perc alatt mászta meg szólóban az Eiger északi falát. A sebességi rekordok mellett ütőképes sziklamászó – magabiztosan nyom IX-es utakat és 8000-es csúcsokon is vannak jó eredményei. A film megmutatja a svájci mászó edzésmódszereit és bepillantást enged abba, hogyan él napjaink TOP alpinistája. A program másik nagyvadja Chris Sharma , aki a legnehezebb sportmászó utat pakolta fel Katalóniában egy sziklafalra. Nehézsége 5.15d. A First Round First Minute pontról pontra bemutatja, hogyan épült fel ez a mászás, mennyi munka van benne.
 
A friss porhó kemény drog A THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL második napja, december 9-e a szűzhómániásoknak szól. A programban különleges sí és snowbaord filmek  szerepelnek, mint a TEN és a Mount St. Elias , az utóbbi évek leglátványosabb síelő filmje, ami számtalan díjat söpört be.     A friss porhó kemény drog: ha egyszer megízleled, sosem akarsz többé pályán síelni – mondja a TEN - a cameraman's tale című filmben Nicolas Falquet . A fiatalember a napjainkban hódító freeski jelenség egyik alapítója. A 35 perces filmen felvonulnak a pályán kívüli sí és snowboard legnagyobb alakjai. Nem csak csúszni látjuk a többszörös snowboard freeride világbajnok Xavier de la Rue -t, hanem átélhetünk egy két nem mindennapi kalandot. „ Két km hosszan vitt a hó, csúsztam 1200 m szintet és 2 óra múlva a kórházban ébredtem fel. A sisakom fojtogatott, tele volt hóval a szám, de az air bages hátizsáknak köszönhetően egy 6 m-es hókupac tetején landoltam” – mondja Xavier egy lavinabaleset kapcsán. A TEN alkotója, Guido Perrini a világ első számú freeride operatőre. A TEN az utóbbi 10 évben forgatott kedvenc jeleneteiből állt össze.
 
Lejátszás
 
A  másik nagy  dobás a Mount St. Elias . Ez az utóbbi évek leglátványosabb síelő filmje. Számtalan díjat söpört be. Két osztrák és egy amerikai síalpinista heroikus küzdelmét mutatja be, amint az elemekkel küzdenek az Alaszkában lévő Mount St.Elias hegyen. Bár a csúcs "csak" 5489 méter magas, megmászása kemény küldetés. A sarkkörön vagyunk, ahol amúgy sem baráti az időjárás, pláne nagy magasságban. Axel Naglich , Peter Resmann és John Johston célja hogy a csúcsról a tengerszintig síeljenek. Ezen a hegyen lehet beadni a legnagyobb csúszást - ezt angolul biggest ski descentnek mondják. Az előbb említett uraknak nem jön össze a kaland. Két részletben csússzák meg az 5489 métert. A trió 2007-ben májusában nem tudott feljutni a csúcsra, de azért 4500 méterről lecsúsztak a tengerig. Augusztusban aztán visszatértek, borzalmas körülmények közt felmásztak a hegy tetejére és lesíeltek addig amíg lehetett. A film átismételi, kik és hogyan próbálkoztak a heggyel illetve a kísérletek során hányan vesztek oda.
 
Lejátszás
 
A THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL többi filmjéről itt olvashatsz!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés