Mitől mászós egy hátizsák?  Hír

Mitől mászós egy hátizsák? Hír

Kakuk András
Kakuk András
2018/10/08
Nem attól, hogy elmászik magától.
Hirdetés

Hát attól, hogy mászóspecifikus részletek, eszközök találhatók rajta. Ettől persze még bármi másra is használható, viszont mászáshoz nem használható bármi olyan jól...


A Blue Ice

A Blue Ice egy friss, hegymászó felszerelésekre specializálódott francia cég - startup, ha úgy tetszik. Központjuk Chamonixban van, így az elkészült termékekkel nem kell messzire menni, ha tesztelni akarják. A mantrájuk nagyon tetszik.:

Ez nem a csúcsról szól, hanem, hogy mindenki megtalálja a saját célját és, megossza azt a barátokkal.


Hátizsák kifejezetten mászóknak

A Blue Ice mókuska (Squirrel) 32 vagy 22 literes változatban rendelhető. Én a nagyobb változatot használtam és a szép színein, mutatós designján kívül több tulajdonsága is megtetszett:

• a háta teljesen lecipzározható, kihajtható, így könnyen és problémamentesen hozzáférhetünk a tartalmához. Egy mászó telepakolt zsákja megannyi kincset rejt: cipő, beülő, karcsik, eszközök, ziazsák, sisak, stb.… Ezekhez hozzáférni a tetőnyíláson keresztül csak állandó ki-, és bepakolással menedzselhető. Kivéve, ha Blue Ice hátizsákod van. Használat közben egy tanácsot fogadj el: a cipzár kocsijait húzd alulra különben cipelés közben nyomni fogja a hátad. Ha pedig jól telepakolod, akkor kicsit macerás becipzározni hátul - de ez legyen a legnagyobb baja. 

• kötéltartó hely, szorítóhevederrel. Ok, lehet kötélzsákod, de abba nem feltétlenül fér el az összes eszközöd. Két zsákot vinni a fal alá meg minek? Ezért a nyakadba hajtogatott kötélnek lett egy ötletes alternatívája. A zsák tetején szorító heveder található, amivel az összefogott kötél lefogható.

• sisaktartó. A zsák külső felére egy rugalmas sisaktartó rögzíthető.

• eszköztartó fül a hevederen. A zsák vállhevedere úgy lett kialakítva, hogy az alsó részét levarrták, és az így eszköztartó fülként is használható. Plusz tárolási lehetőség, ha több kötélhosszas útba is magaddal vinnéd.

Persze ezen kívül minden jóval felszerelt, amit manapság egy hátizsáktól elvár az ember. Strapabíró, de könnyű anyag. Jégcsákány/bottartó fülek, kompressziós hevederek, víztartály előkészítés, szellőző hát, állítható mellpántok.

 

Indulásra készen Forrás: Kakuk András Mozgásvilág
Indulásra készen
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág

 

Ezen felül egy mini daisy chain is található a zsákban, aminek egy célját tudom csak elképzelni, miszerint a táskában az eszközeink rendezésében segít. Hacsak nem egy üzenetként helyezték el benne, nehogy elfelejtsd, hogy egy kőkemény mászó a hátizsák tulajdonosa.

 

Szezám tárulj Forrás: Kakuk András Mozgásvilág
Szezám tárulj
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés