Mászófelszerelés (nem csak) kezdőknek Hír

(x) - Támogatott tartalom
2018/09/17
Karabiner, biztosítóeszköz válogatás a DMM kínálatából  

Manapság már nem kell alumínium tömbből magadnak reszelni az ékeket vagy a karabinert, ha mászni indulsz. Szerencsére idehaza is található, ha nem is sok bolt, de annál szélesebb választékkal.. De akkor milyen eszközt vegyen a mászó? Olcsót? Szépet? Olyat, amit a haver ajánl?

DMM mászófelszerelések

Az Észak-Walesi központú DMM 1981 óta gyártja a mászófelszereléseket. Az eszközök a mai napig a walesi gyárból kerülnek ki, ahol folyamatos a fejlesztés és a 150 alkalmazott képzése.Ennek eredményét több nemzetközi elismerés is mutatja.

Dmm termékek Forrás: Kakuk András Mozgásvilág
Dmm termékek
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág


Dmm Belaymaster


A Belaymaster-rel két legyet üthetsz egy csapásra. A rajta található biztosítózárat (oldal irányban mozgó „fül”, ami rázár a csavarzárra) csak abban az esetben tudod bezárni, ha a karabiner csavarzára teljesen be van csavarva. Ez a megoldás biztosítja, hogy ellenőrzés nélkül is tudd, a karabiner megfelelően lett bezárva. Az okos kis rendszer egyben zárt állapotban megakadályozza a karabiner körbefordulását. Maximális biztonság egy egyszerű megoldással.


Dmm Aero HMS karabiner


Nagyon jó ár-érték arányú, könnyű karabiner. 85 grammja mellé 4 590 Ft-os árcédula párosul. Az ún. keylock nyelvzáródás miatt (ahol a zár kapcsolódik a karabinerhez, nem található egy bemélyedés) az eszköz nem tud beakadni a használat során, így biztonságosabb a hagyományos profilú karabinereknél.

Dmm Aero HMS Forrás: Kakuk András Mozgásvilág
Dmm Aero HMS
Kép forrása: Kakuk András Mozgásvilág


Dmm Rhino


Speciális kialakítású biztonságos karabiner. Az eszköz vállkialakítása meggátolja, hogy körbeforogjon a biztosító eszközünk és egyben azt is, hogy véletlenül keresztbe terhelje a karcsit.


Dmm Pivot


Outdoor különdíjas ereszkedő és biztosító eszköz, melynek előnye akkor jön elő igazán, ha másodmászót akarunk leereszteni. A standban, ha a másodmászónkat hosszabban szeretnénk leereszteni, vagy több kötelet kér, akkor igen nagy erőkifejtés kell, hogy az eszközt megbillentsük ahhoz, hogy a kötél meginduljon. A Pivot füle egy tengelyen el tud fordulni, így ha tehermentesíteni szeretnénk, akkor azt kisebb erővel tudjuk megtenni.
Külön előny, hogy 8,7 mm-től 11 mm-ig tud fogadni köteleket, így nem kell lecserélnünk a vastag kötelünket az eszköz miatt.
Az alábbi videóból kiderül, milyen nehezen lehet egy „hagyományos” félautomata eszközzel leereszteni a másodmászónkat.

Dmm felszereléseket idehaza a Tengerszemnél szerezheted be. Itt a webshop. 

 

Hirdetés
Hirdetés