K2: Ismét kedvező az időjárás Hír

nso.hu
2007/07/10
A hétvégén kezdődött havazás mára teljesen abbamaradt és szikrázó napsütés, ideális hegymászóidő uralkodik a Concordia térségében. Elindulhatnak az 1-es alaptáborhoz.
Hirdetés

Hajnali fél ötkor Vörös László és Csíkos József elindult a Gasherbrum-gleccseren felfelé, és magyar idő szerint 10 óra tájban várják a bejelentkezésüket az 1-es táborból.

Vörös László és Csíkos József akklimatizálódni ment fel az 5900 méteres magasságban létrehozott táborhelyre, és az ő helyzetértékelésüktől függ majd, hogy holnap hajnalban elindul-e a többi magyar mászó is felfelé.

Az 5900 méteren lévő 1-es és a 6400 méteren fekvő 2-es tábor sátrait szinte bizonyosan teljesen befedte a hó, hiszen az utóbbi két napon igen komoly mennyiségű csapadék hullott le a Gasherbrum I-en.

A két alpinistának az a feladata, hogy lakható körülményeket teremtsen az 1-es táborban, hogy mire a többiek megérkeznek, mind elfoglalhassák a szállásukat.

A jó idő ellenére a mászás nem egyszerű feladat az eddig lehullott nagy mennyiségű hó miatt.

Külön örömhír, hogy a korábbi élelmezési gondok megoldódni látszódnak, mert elindult Skardu városból az az élelmiszer szállítmány, amelyet néhány napja rendeltek meg.
- Mozgásvilág.hu -
Hirdetés